21 Augustus 2008

LEGO WeDo krijgt metalen onderdelen onder de naam Tetrix

 

Billund - LEGO Education heeft twee nieuwe robotica producten gereleased met betrekking tot LEGO robotica sets. De software en de sets zijn ontwikkeld  voor studenten uit het voortgezet onderwijs/ universitair niveau om een volledige robotica ervaring te creren.

Sinds de invoering ervan in 1998, heeft het LEGO MINDSTORMS Education robotica systeem bijgedragen aan de opleiding van ontelbare aantallen middelbare scholieren. De scholieren begrijpen natuurwetenschappen, techniek, wiskunde en concepten, terwijl de student zijn creativiteit,  zijn probleemoplossend vermogen en andere vaardigheden vergroot en moet samenwerken.
Nu worden dezelfde begrippen vervroegd naar zowel basis - en middelbare scholieren met de ontwikkeling van twee nieuwe sets met robotica.


LEGO Onderwijs WeDo Robotics dient als een snelle invoering van robotica voor jonge studenten. Door middel van een reeks geavanceerde bouw opdrachten en het programmeren, integreert het systeem de natuurwetenschappen, wiskunde, lezen, en schrijven, terwijl de basis van technologie wordt aangeleerd.


Het nieuwe robotica systeem zal beschikbaar zijn vanaf januari 2009.

Tetrix gemaakt door Pitsco, is een revolutionair metalen bouw systeem dat geschikt is voor middelbare scholieren en is ontwikkeld in samenwerking tussen LEGO Education en Pitsco Inc. Het systeem is volledig compatibel met LEGO Technic, er wordt gebruik gemaakt van LEGO MINDSTORMS, en bevat een unieke LEGO-connector die LEGO elementen aansluit op het metaal.

Het metaal systeem zal beschikbaar zijn in augustus 2008 voor gebruik tijdens de FIRST Tech Challenge en in januari 2009 voor gebruik in de scholen.


Net als LEGO MINDSTORMS, is het nieuwe systeem ontwikkeld in samenwerking met LEGO Education partners in de industrie en het onderwijs: National Instruments, Carnegie Mellon University, HiTechnic, Pitsco, Massachusetts Institute of Technology, en FIRST.

"Door de sterke relaties die wij hebben met onze partners kunnen wij onze middelen bundelen en ook onze kennis en vaardigheden. Zo kunnen we een borg staan voor de productie van de allerbeste robotica hulpmiddelen voor het onderwijs", zegt Jens Maibom, General Manager van LEGO Education in Billund, Denemarken.

"We kunnen nu zorgen voor een consistente en naadloze aansluiting van robotica instructie van de vroege basisschool tot de universiteit."

"Omdat het zo spannend is voor de studenten, is robotica een uitstekend middel voor het onderwijs om de belangrijkste concepten aan te leren, terwijl ook het benadrukken van de 21e eeuwse vaardigheden, zoals kritisch denken, teamwork, innovatie en communicatie onderdeel zijn van het programma", zegt Maibom. "We hebben gezien hoe de robotica studenten motiveert beter hun best te doen op school en meer interesse te krijgen in een baan in de wetenschap en techniek."

De nieuwe ontwikkeling biedt studenten de toegang tot de nieuwste robotica hardware en software.

"Robotics is niet het einde," zegt Robin Shoop, die zich bezig houdt met de ontwikkeling van het LEGO MINDSTORMS Education NXT curriculum en nu het ontwikkelen van het lesprogramma voor tetrix.

"Ons doel is niet een nieuwe generatie van robotics, het is een middel om een wiskundig, technologisch geletterd kind te stimuleren in zijn ontwikkeling."

 

Zie ook: LEGO Education brengt WeDo