10 April 2012
LEGO gecharmeerd door Belgische Zombiefiguurtjes 
Billund (Denemarken) - Kinderen spelen graag met LEGO, volwassenen hebben er graag mee gespeeld. Of ze doen dat nog steeds. Zoals Gregory Coquelz (34) uit Kasteelbrakel. Hij ontwierp een hele LEGO-set rond de populaire zombiekomedie Shaun of the dead. De makers van de film gaven de Belg groen licht, en nu overweegt LEGO om het spel in productie te brengen.

'Als kind al was ik een fan van LEGO', zegt Gregory Coquelz. 'Vanaf een bepaalde leeftijd ontgroei je dat speelgoed wel. Maar toen ik vader werd, was die fascinatie er plots opnieuw. Bovendien ben ik een enorme fan van de film Shaun of the dead.' In die parodie op de zombiefilms moet hoofdrolspeler Simon Pegg, bekend van Mission: Impossible en de Kuifje-film, het opnemen tegen hele horden levende doden, met hilarische toestanden als gevolg.

Shaun of the dead kent zijn hoogtepunt in de Winchesterpub, en die besloot Gregory na te maken in LEGO. 'Waarheidsgetrouw, want de pub bestaat ook echt. Een maand lang sleutelde ik eraan. Ook de personages uit de film maakte ik na. Ik wilde vooral iets leuks doen met mijn twee passies.'

Gregory plaatste foto's van zijn creaties op zijn blog en die gingen de wereld rond. Simon Pegg en Edgar Wright, de regisseur van de film, kregen lucht van de exploten van de Belg en waren laaiend enthousiast.

Dus diende Gregory zijn ontwerp in bij LEGO, volgens een welbepaalde procedure. Elke ontwerper kan zijn creatie tonen op een website. Een ontwerp dat 10.000 stemmen haalt, wordt grondig ge´nspecteerd door LEGO, waarna het bedrijf de creatie op de markt kan brengen. Toen Simon Pegg op de Amerikaanse televisie reclame maakte voor Gregory's creatie, liepen de stemmen binnen. In geen tijd haalde hij er 10.000.

'Proficiat met je vele supporters', reageerde LEGO. 'We nemen je idee nu officieel in overweging voor productie. Een LEGO-jury zal je ontwerp grondig onderzoeken en bij een groen licht gaat je LEGO-set in productie.' Gregory Coquelz wacht ondertussen vol ongeduld af. 'Het zombiethema is immers op het randje voor LEGO. Daar moet dus nog over gediscussieerd worden. Anderzijds is er veel steun voor dit project. Na Pasen volgt een eerste meeting in het LEGO-hoofdkwartier in Denemarken.'

Lees ook:

Japans Cuusoo model nu te koop (03-03-2012)

LEGO Minecraft onthuld (16-02-2012)

LEGO Minecraft komt er! (26-01-2012)

Mojang werkt aan Minecraft LEGO (09-12-2011)

LEGO Cuusoo (11-10-2011)