Activiteiten

Wat is er vandaag te doen m.b.t. LEGO kijk in de Miniland Online LEGO (activiteiten) AGENDA! (Klik op de hyperlink!!!)
In Nederland is/zijn 5     activiteit(en) bekend: 13-04-2013:LEGO Chima Roadshow Capelle aan den IJssel
13-04-2013 en 14-04-2013: LEGO Bouwwedstrijd in Drouwenerzand Attractiepark
11-01-2013 tot 03-03-2013: LEGO in museum Doetinchem
15-02-2013 tot 05-01-2014: LEGO Star Wars in Speelgoedmuseum Deventer
17-10-2013 tot 24-10-2013: LEGOWORLD, Jaarbeurs Utrecht

13 en 14 april 2013

Officiële LEGOŽ Bouwwedstrijd in Drouwenerzand Attractiepark

Deze officiële LEGOŽ bouwwedstrijd leidt tot een uniek LEGOŽ spel dat tegelijk leuk, creatief, plezierig en uitdagend is. De LEGOŽ bouwers krijgen individueel een bouwplaat en maken er hun mooiste bouwwerk op.

Voor 7+ kids wordt het nóg spannender. Als aanvulling op de bouwwedstrijd, introduceert LEGOŽ in samenwerking met Warner Bros, de LEGOŽ computergames. Tijdens de LEGOŽ bouwwedstrijd kunnen de kinderen het spel LEGOŽ Harry Potter spelen.

Modelbouw Event

Tijdens het Modelbouw Event zie je de prachtigste bouwwerken van o.a. LEGOŽ, Faller, K'nex en eigenbouw. Enthousiaste bouwers bouwen attracties op schaal na. Je zult o.a. zien: de Break Dance, Reuzenrad, Booster en Botsauto's. Alles zelf bedacht en uitgevoerd, met mooie kleuren, bewegingen en lichtjes. Echt super gaaf om te zien!

Drouwenerzand Attractiepark.

Gasselterstraat 7
9533 PC Drouwen (Drenthe- Nederland)

 

13 april 2013

LEGO Chima Roadshow

Capelle aan den Ijssel (Zuid-Holland) - Stadscentrum De Koperwiek is partner van LEGOŽ Nederland en werkt mee aan de grote road show van de nieuwe LEGO lijn, LEGO Chima. In heel Nederland zullen verschillende winkelcentra gevuld worden met de nieuwe producten van deze LEGO lijn. Op zaterdag 13 april zal De Koperwiek helemaal in het teken staan van de magie van LEGO Chima. Alle kinderen die het leuk vinden om de LEGO lijn te ontdekken zijn van harte welkom.
Stadscentrum De Koperwiek is partner van LEGOŽ Nederland en werkt mee aan de grote road show van de nieuwe LEGO lijn, LEGO Chima. In heel Nederland zullen verschillende winkelcentra gevuld worden met de nieuwe producten van deze LEGO lijn. Op zaterdag 13 april zal De Koperwiek helemaal in het teken staan van de magie van LEGO Chima. Alle kinderen die het leuk vinden om de LEGO lijn te ontdekken zijn van harte welkom.

Naast de verschillende bouwpakketen is er een bijzondere toevoeging aan deze lijn, namelijk de Chima Speedorz waarmee kinderen tegen elkaar kunnen strijden in een battle. Net als in de wereld van LEGO Chima kunnen de kinderen met de verschillende stammen tegen elkaar strijden om de bron van de energie!

Ook in De Koperwiek zal een officiële Speedorz battle georganiseerd worden waar de strijd om de energie zal plaatsvinden. Onder begeleiding van een LEGO promotieteam kunnen alle kinderen deze battle met elkaar aangaan. Voor de winnaar is er een leuke LEGO prijs. 

De Koperwiek nodigt alle kinderen in de regio uit om te komen en zelf de wereld van LEGO Chima te ontdekken! Vaders, moeders, opa’s en oma’s zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken of zelfs mee te bouwen. 

De Koperwiek
Zaterdag 13 april
Van 10.00 tot 17.00 uur
chima.lego.com

11 januari 2013 - 03 maart 2013

LEGO-tentoonstelling in het KinderStadsmuseum

Vanaf 11 januari is er in het KinderStadsmuseum een nieuwe tentoonstelling te zien. Dit maal is er geen verzameling van kinderen te bezichtigen, maar wel een onderwerp dat kinderen aanspreekt; de passie voor LEGO van Erwin ter Voert (41). Hoofdonderdeel van de tentoonstelling is een legomodel van ongeveer 120x100 cm van Villa Ruimzicht uit Doetinchem. Daarnaast heeft Ter Voert ook modellen van andere gebouwen, die te zien zijn. De LEGO-tentoonstelling is tot begin maart in het Stadsmuseum te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum.

Erwin ter Voert kreeg op zijn 7e verjaardag zijn eerste LEGO-trein. Sindsdien heeft hij altijd een passie voor de kleurige stenen gehad en volop gespaard om zijn stad steeds verder uit te bouwen. Op dit moment heeft hij een flinke collectie op zijn zolder. Al een aantal jaren maakt hij zelf modellen van bestaande gebouwen. Voor het monumentale pand van Villa Ruimzicht uit 1853, heeft hij eerst contact gehad met de eigenaar en een bouwtekening gemaakt. Uiteindelijk heeft 130 uur bouwen met ongeveer 13.000 LEGO-stenen, 800 dakpannen en 650 LEGO-raampjes, geleid tot een goed gelijkend model van de villa.

In het Kinderstadsmuseum mogen kinderen hun eigen verzamelingen tonen in een echt museum. Dit kan van alles zijn, van modeltreinen, voetbalplaatjes en flippo's tot poppen en schelpen. Kinderen die zelf ook een interessante verzameling hebben, kunnen zich net als Esther, opgeven via info@stadsmuseumdoetinchem.nl. Naast verzamelingen van kinderen, worden ook tentoonstellingen gehouden met onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Stadsmuseum Doetinchem
Burgemeester van Nispenstraat 2
7001 BS Doetinchem

 

Telefoon

0314 - 335557
 

E-mail

info@stadsmuseumdoetinchem.nl
 

Website

www.stadsmuseumdoetinchem.nl

20 april 2013

LEGO in Hoogeveen

Op Zaterdag 20 April wordt er in Hoogeveen een Talentendag georganiseerd om geld op te halen voor 5 goede doelen.

Als onderdeel van deze talentendag wordt er een lego bouwwedstrijd en tentoonstelling georganiseerd. De opbrengst van het lego gedeelte gaat naar een hulpverlenings project in Oeganda van http://www.Alkare.nl

 

Aan deze dag werken Bart Zwiep en Alfred Doorn mee. De dochters van Alfred nemen hun vernieuwde Friends layout mee.

De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom!

De dag wordt gehouden van 10-16 uur in:

 

De Opgang

Alteveerstraat 105

7906 CD Hoogeveen

15 februari 2013 tot 05 januari 2014 

 

LEGO STAR WARS Tentoonstelling in Speelgoedmuseum Deventer

 

Deventer (Overijssel) - LEGO Star Wars is erg populair in Nederland. In het 100-jarig jubileum van het Speelgoedmuseum Deventer is er een unieke tentoonstelling over dit speelgoed te zien. Populaire figuren zoals Yoda en Darth Vader staan op je te wachten. Spectaculaire bouwwerken maken dat je je midden in de sterrenstrijd waant. Sterrenstrijd met LEGO is te zien van 15 februari 2013 tot 5 januari 2014.

LEGO en Star Wars fans kunnen hun hart ophalen bij de tentoonstelling. Er is een uitgebreid overzicht van LEGO Star Wars van 1999 tot nu. Van de eerste bouwset uit 1999 Lightsaber Duel tot de meest recente. De mooiste scčnes uit de Star Wars films zijn nagebouwd. Ruimteschepen vliegen door de trench. In een andere scene is Jabba de Hut te zien in zijn paleis op Tatooďne.

Klim in een drie meter hoge AT AT en bekijk de zaal van bovenaf. Of kruip door de lichttunnel en ontdek de wereld van de sterrenschepen van dichtbij. In de cockpit van een ruimtevaartuig vecht jij mee in de sterrenstrijd tussen de planeten. Natuurlijk is er volop mogelijkheid om te bouwen. Onder het uitrusten van het vechten of bouwen kun je kijken naar een LEGO Star Wars film.

 

Herfstvakantie 2013 

 

Herfstvakantie (oktober): LEGOWORLD

LEGO WORLD is het grootste LEGO spektakel ter wereld in de Jaarbeurs in Utrecht, waar je kunt genieten van heel veel LEGO plezier met miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken , een bioscoop, verschillende attracties en bekende artiesten! LEGO WORLD wordt bezocht door ruim 70.000 bezoekers en is ieder jaar uitverkocht! Houd de LEGO World website in de gaten voor alle informatie over LEGO WORLD 2013!

 

LEGOWORLD pagina

Foto's van (oude) activiteiten: (klik op de hyperlinks om de desbetreffende fotopagina te openen)

03 september 2011 Gamma LEGO Bouwwedstrijd in Groningen!

22 december 2008 - 15 februari 2009 LEGO Tentoonstelling Toyzon Haarlem

12 Mei - 26 augustus 2007: LEGO viert feest in de Bijenkorf Eindhoven

23 juni 2007 t/m 4 mei 2008: LEGO in het speelgoed museum van Deventer

7 juni tot 17 augustus 2008: LEGO Steengoed Museum Willem van Haren Heerenveen

23 juli t/m 26 augustus 2007: LEGO in de Efteling

Neem eens een kijkje op de pagina over Dirk Denoyelle! De kunstenaar die de LEGO hoofden heeft gebouwd, die op LEGO World 2003, 2004 en 2006, 2007 en 2009

te zien waren!

 

Oude evenementen met betrekking tot LEGO in Nederland, klik hier!