Billund (Denemarken) - Een jaar geleden introduceerde Speelgoedmaker LEGO het online platform Cuusoo. Hierop kunnen LEGO-enthousiastelingen hun eigen modellen uploaden. Als zo’n ontwerp de goedkeuring van 10.000 bezoekers krijgt belooft men in Denemarken serieus te overwegen om het op de markt te brengen.

Laats verscheen er een bijzonder ontwerp op Cuusoo; een Apple Store van Lego, inclusief glazen gevel, iMacs op ‘houten’ tafels en een daktuin.

LEGO Apple Store

Wie echter wat verder browst op Cuusoo merkt dat er meer LEGO-bouwers zijn met voorliefde voor Apple Stores. Zo is er een City-doosje, een Store van twee verdiepingen en zelfs een schaal model voor de LEGO-Architecture serie van de 5th Avenue Store.

Ook is een lego Mini Shop-serie bekend. Deze serie gaat over mini winkels met echte merken bedrijven. In elke set komen 2 minifiguren 1 ambtenaar en 1 klant. Je kunt op deze setjes stemmen, en bij de 10.000 stemmen dan overweegt lego deze setjes in productie te zetten. Het is wel een grote hit want in een dag is er al +/- 500 keer op gestemd. Je kan stemmen op: http://lego.cuusoo.com/. (is wel een Engelse site)