Vlissingen (Zeeland) - Met zo'n naam kan het ook bijna niet anders: Leo Blok (44) richtte twee jaar geleden de stichting Blokje bij blokje op. "Een paar jaar geleden maakte ik bouwwerken van LEGO om de etalages van leegstaande winkels in het centrum van Vlissingen op te vrolijken.
Ik kreeg toen zoveel leuke reacties dat ik dacht: 'hier moet ik meer mee.'"

Dat is gelukt. Kinderen kunnen in het pand in Vlissingen naar hartelust met LEGO spelen. "We hebben duplo, gewone LEGO en LEGO Mindstorms (technisch LEGO)", vertelt vrijwilliger Albert Marinus (44). "De bouwwerken van de kinderen blijven sowieso een tijdje staan. We hebben meer dan een miljoen LEGO blokjes, dus mogelijkheden genoeg." Daarnaast is er ook van alles te zien. In de hoek staat een giraffe en verderop kijkt Michiel de Ruijter trots de ruimte in. "En dit is onze nieuwste aanwinst", wijst Leo. "Het trainingscentrum van Vlissingen. Er zitten zo'n 25.000 blokjes in. Verder hebben we interactieve speelkasten en een beginnetje van een museum." Wie vroeger met LEGO gespeeld heeft, zal ongetwijfeld iets herkennen. Leo: "We zijn van plan om een museum op te starten. LEGO is toch een stukje jeugdsentiment. Ons oudste item komt uit 1958!"

Het pand aan de Verlengde Bonedijkestraat 279 in Vlissingen is op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 13 uur tot 18 uur geopend. De kosten zijn 3 euro per persoon. Koffie en thee voor 1 euro. www.blokjebijblokje.nl