02 juli 2010

LEGO Vlissingen blokje bij blokje een succes.

Vlissingen (Zeeland) - In Vlissingen is zaterdag door wethouder Rob van Dooren een LEGO-versie van het stadhuis onthuld.
De miniatuur is gebouwd door professioneel LEGO-bouwer Dirk Denoyelle uit BelgiŽ, op verzoek van Stichting Blokje bij Blokje.

Initiatiefnemer van de Vlissingse LEGO-attractie Leo Blok ontmoette Denoyelle enkele jaren terug toen ze beiden met hun werk op een tentoonstelling  stonden. Zo ontstonden de contacten die er nu voor zorgden dat de LEGO-kunstenaar zich op het stadhuisproject stortte. Ruim 300 uur en circa 210.000 blokjes waren nodig om het te realiseren.

Gebouwen
Het is de bedoeling dat meer Vlissingse gebouwen op een schaal van 1 op 45 worden nagebouwd. Blok is in overleg met een aantal projectontwikkelaars om te kijken of grote bouwprojecten in Vlissingen in LEGO gebouwd kunnen worden.

Behalve het stadhuis staan er nog meer in kleurrijke blokjes opgetrokken objecten. Een Solex, een teddybeer en zelfs het hoofd van Paul  van Vliet en Marco Borsato. Vanaf 7 juli is het LEGO-stadhuis ook te zien voor publiek in het Arsenaalgebouw in Vlissingen.

In een gespek met initiatiefnemer Leo Blok en LEGO-professional Dirk Denoyelle vertelt Blok onder meer waarom het Vlissingse Stadhuis bijzonder genoeg is om in LEGO nagebouwd te worden.

Klik hier om het filmpje of het radio interview te kijken of te beluisteren!

Lees ook:

Vlissingen nagebouwd met LEGO (26-06-2010)

LEGO speelt rol in onderzoek zeewering Vlissingen (01-09-2009)