Billund (Denemarken) - Warner Bros. Interactive Entertainment en The LEGO Group hebben drie gloednieuwe LEGO avonturen aangekondigd. Alle drie de games gaan LEGO Legends of Chima heten en moeten dit jaar nog uitkomen op verschillende platforms. Het verhaal zal een aanvulling zijn op de LEGO sets van het Deense bedrijf.

LEGO Legends of Chima betreft een fantasie avontuur in een wereld die wordt bewoond door magische diersoorten. De game gaat over alles wat goed en slecht is en wat met vriendschap en familie te maken heeft.

Er verschijnen drie titels in deze serie. De eerst game, LEGO Legends of Chima: Speedorz, is vanaf begin deze week te downloaden op LEGO.com en voor iOS. In deze mini-racegame nemen bekende personages uit de Legends of Chima-serie het tegen elkaar op. Het doel is om de Golden CHI te winnen, waardoor de map transformeert en er weer een nieuwe track ontstaat waarop je kunt racen.

Deze zomer moet LEGO Legends of Chima: Speedorz uitkomen voor de PlayStation Vita en de Nintendo 3DS. De game zal ook nog worden uitgebracht op de Nintendo DS deze herfst. Het verhaal zal zich volledig afspelen in de wereld van Chima.

Deze herfst kun je ook nog eens los in LEGO Legends of Chima: Online, een online game. Het betreft een gratis game waarin je een eigen Koninkrijk kunt ontwerpen en bouwen in de wereld van Chima. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars het idee van LEGO Universe weer van stal hebben gehaald, maar dan in een nieuwe wereld en met nieuwe personages.

Hieronder enkele screenshots van de nieuwe MMO.