09 November 2011
LEGO stopt ook met Design by me in januari!
Billund (Denemarken) - In maart 2007 kwam LEGO met LEGO Factory, waarbij fans zelf LEGO producten konden ontwerpen en bestellen. Deze service werd in mei 2007 verder uitgebouwd met een modulaire huizen sectie (Nu bekend als de Exclusives). Het huis van Eric Blok was het eerste modulaire huis. Op 22 november 2009 werd LEGO Factory omgedoopt tot LEGO Design byME.

De LEGO Group sluit het deel van de Design byMe service waarbij consumenten hun eigen digitale modellen in echte stenen kunnen bestellen. LEGO accepteert orders tot 16 januari 2012.

Consumenten kunnen blijven ontwerpen wat ze willen in LEGO Digital Designer en kunnen ook de gemaakte modellen uploaden in een publieke galerij. Alle bestaande modellen zullen ook worden verplaatst naar de nieuwe galerij op de LDD website. Consumenten kunnen ook de bouwinstructies hier blijven downloaden.

Het HERO Recon Team Hero Creator programma blijft ongewijzigd en consumenten kunnen hier nog altijd hun eigen helden ontwerpen en in echte elementen bestellen. Losse elementen kunnen worden gekocht via pick a brick: Pick a Brick service.

Dit is niet het einde van het zelf ontwerpen van LEGO artikelen binnen de LEGO Group, maar een revisie. LEGO gelooft dat in de toekomst weer een soortgelijk iets zal worden opgestart, maar de service die nu geboden wordt is te moeilijk voor kinderen om te gebruiken. 

De originele Design byMe visie was om een unieke ontwerp service te hebben, waar consumenten alles konden ontwerpen wat ze maar wilden, het model konden showen en het model in echte stenen in een LEGO doos laten opsturen. Design byMe als concept trekt meerdere miljoenen gebruikers per jaar aan, welke enorme hoeveelheden creaties publiceren gebruik makend van de LEGO Digital Designer (LDD) software. Ondanks dit succes heeft de algemene Design byMe beleving gefaald om de strenge standaarden van LEGO te kunnen halen. 

Gedurende de jaren heeft LEGO simpelere bouw services toegevoegd, zoals Hero Recon Team. De feedback van Design byMe gebruikers heeft LEGO doen inzien dat het nodig was om alles te herbouwen om het optimaal te krijgen. Dit zou de service echter veel te duur maken. Vandaar dat nu is besloten om (tijdelijk?) te stoppen met de service. 

Lees ook:

Digital Designer bevat nu ook LEGO Atlantis onderdelen (12-04-2010)

Digital Designer artikel

LEGO Design byME vervangt LEGO Factory (22-11-2009)

Veel nieuwe elementen te verkrijgen via Pick a Brick (01-06-2008)

LEGO Factory Fan builded Ruimte Sets (06-03-2008)

LEGO Factory: dozen ontworpen door legofans