Groningen (Groningen) - Een 34-jarige verslaafde man uit Groningen heeft tegenover de rechter toegegeven, dat hij dure dozen LEGO en Playmobil stal om zijn verslaving te bekostigen.

Tegen de Stadjer is een celstraf geŽist van 265 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. De junk werd op 16 mei bij Intertoys betrapt op het stelen van speelgoeddozen tot wel wel 190 euro per stuk. Toen hij betrapt werd bedreigde hij het winkelpersoneel met een groot mes.

De verdachte is al tijden verslaafd en zegt zelf dat hij daar van af wil. Als de rechter de eis toewijst, gaat hij na zijn gevangenisstraf naar een behandelcentrum.

Bron: RTVNoord.nl

Man ruilt LEGO en Playmobil bij dealer in voor drugs

Een 34-jarige Stadjer moest zich gisteren voor de rechtbank in Groningen verantwoorden omdat hij in mei en april tot drie keer toe betrapt werd op het stelen van LEGO en Playmobil uit een speelgoedzaak. De pakketjes, soms wel ter waarde van zo'n 400 euro, kon hij bij zijn dealer direct omruilen tegen drugs.

Justitie eiste een celstraf van 265 dagen tegen de man, waarvan 180 voorwaardelijk. Daarin weegt ook mee dat hij een medewerker van een speelgoedzaak verbaal bedreigde toen deze hem aanhield. "Moet ik mijn mes pakken?", zei de Stadjer en nam een 'gevechtshouding' aan.

De verdachte heeft bekend en zegt van zijn verslaving af te willen. De verplichte behandeling die het Openbaar Ministerie naast de celstraf eist, zegt hij dan ook te gaan volgen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bron: Dagblad van het Noorden, 02-08-2013