Billund (Denemarken) - Van LEGO kun je van alles bouwen. Huizen natuurlijk en auto’s, maar ook levensgrote leeuwen, tijgers en tal van andere dieren. Die zijn allemaal te zien in Dierenpark Emmen van 17 december 2012 t/m 24 februari 2013. Dan kunnen bezoeker(tje)s zich vergapen aan een indrukwekkende olifant, gemaakt van wel duizenden LEGO steentjes, en aan een groep bavianen op een grote apenrots.

Zelf mooie dieren bouwen

Gevaarlijke dieren als leeuwen en tijgers ontbreken niet en maken altijd extra veel indruk, ook als ze gemaakt zijn van LEGO. Kinderen die met ouders of grootouders zelf een mooi dier willen bouwen, kunnen in Dierenpark Emmen hun hart ophalen, want er zijn volop LEGO en DUPLO stenen om ook zelf de prachtigste dieren in elkaar te zetten.

In Dierenpark Emmen is een groot LEGO evenement van start gegaan. In de filmzaal van de overdekte Speelexpeditie Yucatán is een bamboejungle ingericht met Indiana Jones als stralend middelpunt. Uiteraard staan er ook diverse exotische wilde dieren opgebouwd uit duizenden LEGO steentjes.

Op maandag 10 december kwamen er vrachtwagens vol met LEGO naar het park en kon er gestart worden met de opbouw.

Spelen met LEGO en DUPLO

Het LEGO evenement in Dierenpark Emmen begint maandag 17 december en duurt tot en met 24 februari 2013. Op drie locaties in het park zijn verschillende levensgrote dieren van LEGO te zien: bij de entree, in de achterzaal van restaurant 't Paviljoen en in de filmzaal van Speelexpeditie Yucatán. In de achterzaal kunnen kinderen ook met DUPLO spelen. De filmzaal van Speelexpeditie Yucatán wordt bovendien ingericht als grote LEGO speelplaats en er wordt een jungle van LEGO steentjes gebouwd.

Speciale LEGO-actiepagina

Met de opbouw in Dierenpark Emmen is LEGO enkele dagen bezig. Het materiaal is in verschillende vrachtwagens naar het park gebracht en wordt met een kleine vrachtwagen vervoerd naar de verschillende locaties. Voor het evenement is een speciale LEGO-actiepagina ingericht waar het laatste nieuws wordt geplaatst.

Levensgrote olifant van LEGO

In een grote tijger en een groep bavianen gaan al heel wat steentjes zitten, maar een levensgrote olifant spant natuurlijk de kroon. Op het filmdoek is een film over LEGO te zien en natuurlijk is er de mogelijkheid om de eigen fantasie los te laten op de LEGO stenen. Voor de jongere parkbezoekers is er de mogelijkheid om met DUPLO stenen de prachtigste bouwsels in elkaar te zetten. Het DUPLO bouwen speelt zich af in ’t Paviljoen van Dierenpark Emmen. Het LEGO evenement in Dierenpark Emmen is van 17 december 2012 tot en met 24 februari 2013.

De mooiste creaties van LEGO

Wie maakt de mooiste creaties van LEGO? Dat wordt duidelijk tijdens de LEGO bouwwedstrijd die in de voorjaarsvakantie van 2013 in Dierenpark Emmen wordt gehouden. Bezoekers krijgen dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur de tijd om zich uit te leven met LEGO blokjes. Er wordt elke dag een winnaar bekend gemaakt. Zij strijden vervolgens met elkaar om de titel hoofdwinnaar. Uiteraard zijn er deze week verschillende LEGO prijzen te winnen.

Extra informatie LEGO bouwwedstrijd

De LEGO bouwwedstrijd is van zaterdag 16 tot en met zondag 24 februari in de Achterzaal van ’t Paviljoen. Bezoekers van alle leeftijden mogen meedoen. De winnaars van de wedstrijd worden bekend gemaakt via de website van Dierenpark Emmen.

Het LEGO evenement is van 17 december t/m 24 februari 2013. Het park is in die periode geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Op nieuwjaarsdag, 1e Kerstdag en Oudjaarsdag zijn wij gesloten. Vanaf 7 januari tot en met 15 februari 2013 is Dierenpark Emmen alleen geopend in de weekenden.