Eindhoven (Noord Brabant) - Onlangs is de opvolger van de LEGO MINDSTORMS® NXT gelanceerd, namelijk de LEGO MINDSTORMS EV3. Samen met de lancering van de nieuwe FLL website gaat de stichting Techniekpromotie dit vieren met een FLL Hunt for EV3. 

EERSTE EV3 GEVONDEN OP 5-9-2013!

De eerste EV3 is gevonden bij het Nationaal reddingsmuseum Dorus Rijkers. Het team dat de poster als eerste heeft gevonden is team Quintis1 (1799) uit Assen. Van harte gefeliciteerd! Zie de foto van de winnaars hieronder.

Vanaf maandag 9 september start de ‘Hunt’ voor de tweede EV3. Let dus goed op de berichten op facebook, twitter en de First LEGO League website!

TIPS:

5 september 2013:

Tip 5: Tjerk is groter dan Johan en kleiner dan Hendrik.

4 september 2013:

Tip 4: Als ik Jaap zeg, gaat er dan een lichtje branden? 

4 september 2013:

Tip 3: Zorg dat je erbij bent.

3 september 2013:

Tip 2: We gaan met zijn allen het schip in.

2 september 2013:

Tip 1: “Wad zie ik nou?!”

 

Voor meer praktische informatie en voorwaarden van de Hunt for EV3 zie hieronder.

Wat houdt het in?

In totaal zal de stichting Techniekpromotie in een periode van 3 weken, ergens in de Benelux, elke week een LEGO MINDSTORMS EV3 Robot set verstoppen. De eerste twee weken kan de EV3 alleen gewonnen worden door ingeschreven FLL teams uit de Benelux met een officieel teamnummer van dit seizoen of van het ‘SENIOR SOLUTIONS’ seizoen. Je ontvangt je teamnummer automatisch in de mail na inschrijving. De laatste EV3 in week 3 kan door iedereen gewonnen worden.

Elke week wordt een nieuwe locatie langzaam onthuld via de FLL website, twitter (@FLLBenelux) en  facebook (FLLBenelux). Dit gebeurt door middel van het geven van hints. Aan jullie de taak om erachter te komen waar ze de EV3 verstopt hebben. Elke dag van de week wordt  een hint gepost totdat de EV3 wordt gevonden. De eerste hint wordt op maandag 2 september gegeven. 

Hoe kun je winnen?

Weet je waar ze de EV3 verstopt hebben? Stap dan met je coach, ouders of verzorgers in de auto of trein en ga op locatie op zoek naar het Hunt for EV3 logo.

Heb je het logo gevonden maak dan een foto van jezelf, je teamnummer en het FLL Hunt for EV3 logo en mail deze naar fll@techniekpromotie.nl. De winnaar is het team dat als eerste de mail verstuurd. In de mail moet het teamnummer (van het Senior Solutions of het Nature’s Fury seizoen) en de teamnaam vermeld staan. Heb je de set in de derde week gevonden en ben je geen lid van een team, mail dan een foto van jezelf met het logo en je adresgegevens naar fll@techniekpromotie.nl. Via de website, twitter en facebook zullen we de uiteindelijke winnaars bekend maken. 

Download hier de Algemene actievoorwaarden FLL hunt for EV3