Los Angeles (Verenigde Staten) - Chris Pratt gaat de stem van de hoofdpersonage inspreken voor de nieuwe LEGO film. Will Arnett zal in de animatiefilm een bijrol vertolken als de LEGO versie van Batman.

Dat maakt The Hollywood Reporter dinsdag bekend. Phil Lord en Chris Miller (21 Jump Street en Cloudy With A Chance Of Meatballs) zullen de film gezamenlijk regisseren.

De titel van de LEGO film is nog niet bekend gemaakt, maar in persverklaringen van de Deense speelgoedfabrikant komt de naam The Piece Of Resistance geregeld voor. De film speelt zich af in een geanimeerde LEGO wereld waarin Pratt de hoofdrol van Emmet vertolkt.

Meesterbouwer

Volgens Warner Bros. is Emmet een doodgewoon, braaf, wetsgetrouw LEGO figuurtje dat per ongeluk wordt aangezien als een buitengewone ‘meesterbouwer’. Hij raakt verzeild in een avontuur waarbij hij een kwade genius moet zien te stoppen, die de wereld aan elkaar wil lijmen.

Bekende LEGO figuurtjes als Batman, Superman (stem van Channing Tatum), Yoda en Indiana Jones maken ook hun opwachting in de film die in februari 2014 in de bioscopen wordt verwacht..