Billund (Denemarken) - Ik heet George. Overdag ben ik een sofware-ingenieur en 's nachts ben ik een avonturier. Mijn grootste hobby's zijn reizen, fotografie en cijfers. In mijn vrije tijd werk ik aan een project, of eigenlijk is het een visie. Ik noem het 'Life of George' en het is het spel van mijn leven. Bij het spel worden digitaal en echt spelen gecombineerd door het gebruik van awesome LEGO steentjes en een app. 'LEGO komt met iets totaal nieuws', 'Een briljante mix van echt en virtueel'... Dit zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die over de eerste versie van Life of George werden geschreven, het spel dat ik samen met de LEGO Groep ontwikkeld heb. Omdat het 's werelds eerste spel is dat echte LEGO steentjes combineert met een smartphone app en omdat het resultaat zo awesome is, hebben we een paar prijzen gekregen: twee bronzen Cannes Lions, SXSW Interactive Award 2012, nominaties voor twee Webby Awards, de Nordic Game Awards 2012.

Maar dat alles is voor mij nog niet goed genoeg en daarom heb ik aandachtig geluisterd naar alle kinderen, tieners, ouders en grootouders die LEGO Life of George hebben gespeeld en nu ben ik klaar om de nieuwe generatie van mijn avontuur uit te brengen, iets totaal nieuws op het gebied van spellen... Je zal je wel afvragen wat dat dan is? Het is gewoon het toppunt van awesome! De Life of George app is geüpdatet met nieuwe, coole extra's voor als je alleen speelt of voor als je je familie of vrienden wil uitdagen. Er hoort ook een gloednieuw spel bij dat ik 'Build your Brain' heb genoemd. Laat ik je wat meer vertellen over al deze nieuwe dingen.

Coole nieuwe extra's in Life of George 2.0 app

In Life of George worden LEGO bouwers uitgenodigd om de virtuele modellen uit mijn fotoalbum in het echt na te bouwen door de LEGO steentjes te gebruiken die bij het spel horen. Jouw score hangt af van de nauwkeurigheid en snelheid waarmee je de modellen bouwt die je op de app ziet en ze op een speelmat legt die als ondergrond dient om het beeld vast te leggen.

George <3 Android - De Life of George-app werkt nu op Android-toestellen en is beschikbaar op Google Play - meer details vind je hieronder.

Spelen is delen - Nu kan je bouwen en je zelfgebouwde modellen uploaden en met anderen delen in het deel 'Bouw je eigen modellen'. Daarna kunnen andere bouwers met jouw modellen spelen, natuurlijk pas nadat ze zijn goedgekeurd door de LEGO server.

Speel online favorieten - Ga online en speel met modellen van andere bouwers. Ik kies mijn favorieten en jij kan je eigen lijst met favoriete door gebruikers gemaakte modellen maken (natuurlijk na je te hebben verbonden met een veilige LEGO server).

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! - Met de nieuwe functie voor meerdere spelers kunnen tot 4 bouwers samen om de beurt op hetzelfde toestel spelen. Later in de herfst zullen we ook een nieuw systeem introduceren waarbij tot 4 spelers tegelijkertijd samen kunnen spelen op hun eigen toestellen - hou het nieuws hierover in de gaten! In de tussentijd kan je de video met uitleg over Life of George hier bekijken.

NIEUW SPEL! Build Your Brain - De slimste kop en snelste bouwer wint!

'Build Your Brain' is een soort quiz-show die ik, George, ontworpen en gemaakt heb. De vragen zijn geïnspireerd op typische puzzelopdrachten om het IQ te testen zoals patronen bedenken en geheugenspelletjes, waarbij je een model moet onthouden dat kort aan je wordt getoond. In het spel moet je het volgende doen:

- Draai aan het wiel op het scherm om een vraag te krijgen
- Bouw het model waarvan je denkt dat het de vraag oplost met LEGO steentjes uit de LEGO doos Life of George.
- Leg het model op de speelmat en scan het met je mobiele telefoon

De score die je behaald hebt zal worden uitgebeeld als een stuk van je hersenen dat van virtuele LEGO steentjes is gebouwd (digitaal beeld op het toestel) en is gebaseerd op nauwkeurigheid en snelheid. Als je hersenen eenmaal compleet zijn, ga je een niveau omhoog. Bij ieder niveau worden de hersenen mooier en mooier: zilveren hersenen, gouden hersenen, atoomhersenen, enz. Die wil iedereen wel hebben, toch? Speel tegen jezelf of tegen tot drie vriendjes of familieleden (om de beurt op hetzelfde toestel). Wil je meer te weten komen over Build Your Brain? Bekijk deze awesome video.

Wat technische details - Beschikbaarheid van de app

Life of George is nu beschikbaar op Google Play voor bepaalde Android-toestellen.

Life of George is nu al beschikbaar in de AppStore voor iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch 4th Generation en iPad 2: Life of George app.

Build your Brain is nu ook beschikbaar voor alle bovenstaande toestellen!

Bereid je voor op het avontuur - Beschikbaarheid & Prijzen

De Life of George LEGO box (21201) is nu beschikbaar in de webwinkels Bol.com, Toys XL & Wehcamp in een nieuwe verpakking voor slechts 29,99€. De geüpdatete Life of George en Build your Brain apps kunnen gratis worden gedownload waardoor de LEGO Life of George spelletjes het beste cadeau zijn voor de kerst of andere gelegenheden!

P.S. Want to engage with me? I have a Facebook page called I Am George. You can expect to see updates and photography’s from my travels and well as hints to new game levels and app updates.