15 april 2014
LEGO the Hobbit the Videogame!
Billund (Denemarken) - Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group kondigen aan dat LEGO® The HobbitTM vanaf 11 april verkrijgbaar is voor Xbox 360 games en entertainment systeem van Microsoft, PlayStation®4 en PlayStation®3 computer entertainment systemen, PlayStation®Vita handheld entertainment systeem, Nintendo 3DSTM hand-held systeem, alsmede voor Windows PC. De game verschijnt ook voor Wii UTM systeem van Nintendo op 25 april 2014.

"De LEGO The Hobbit videogame biedt LEGO en Midden-aarde fans van alle leeftijden een nieuwe manier om de legendarische avonturen van Bilbo en zijn metgezellen uit de eerste twee films van Peter Jacksons The Hobbit trilogie te ervaren," aldus Tom Stone, Managing Director, TT Games. "Er is voor ouders geen betere manier om het geliefde klassieke verhaal dat in The Hobbit films verteld wordt te delen met hun kinderen, dan via de LEGO The Hobbit videogame. In de videogame kunnen zij samen ontdekken, onderzoeken en bouwen in Midden-aarde zoals nooit tevoren."

LEGO The Hobbit is gebaseerd op de eerste twee films uit The Hobbit trilogie; The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: Desolation of Smaug, beiden producties van New Line Cinema en Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM). De release van additionele content gebaseerd op de derde film, The Hobbit: There and Back Again, staat gepland in de toekomst.

LEGO The Hobbit neemt spelers mee op epische zoektochten en een variëteit aan avonturen. Spelers gaan op onderzoek uit op bekende locaties uit de film zoals Meerstad, Dal, Erebor, Balingshoek, Aardmanstad, Demsterwold, Rivendel en de High Pass over de Nevelbergen. Fans kunnen daarnaast in de huid kruipen van hun favoriete personage waaronder Bilbo Balings, Gandalf en de Dwergen van Erebor: Thorin,! Fíli, Kíli, Óin, Glóin, Dwalin, Balin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Nori en Ori. Elk personage heeft zijn eigen unieke en hilarische vaardigheden. Een van de belangrijkste nieuwe kenmerken van de game is de mogelijkheid om de vaardigheden van de Dwergen te combineren, zoals ‘buddy fighting', ‘two-player attack', ‘staff climb', ‘mace swing' en ‘belly bounce'. Dit helpt de Dwergen in hun strijd tegen tegen Orcs en andere vieze wezens of om voortuitgang te boeken in de game.

Vrienden en familie zullen genieten van de ontdekkingstocht door Midden-aarde door middel van de gemakkelijk toegang drop-in, drop-out gameplay optie die beschikbaar is voor consoles. Spelers kunnen door 16 levels navigeren, meer dan 90 speelbare personages vrijspelen, deelnemen aan diverse schatzoektochten, edelstenen delven, de buit van vijanden ontdekken, krachtige magische items maken en objecten verzamelen, terwijl ze schitteren in een game vol raadsels en de kracht van De Ring ontdekken. 

LEGO The Hobbit is ontwikkeld door TT Games en heeft een PEGI rating van 7. De game is vanaf 11 april beschikbaar voor PlayStation®4 voor € 59,99, voor Xbox 360, PS3TM en Wii UTM voor € 49,99, PS®Vita en Nintendo 3DSTM voor € 39,99 en Windows PC voor € 29,99.

Lees ook:

LEGO the Hobbit komt uit op 11 april! (13-04-2014)

LEGO the Hobbit game screenshots en video (26-03-2014)

Trailer LEGO the Hobbit game vrijgegeven

LEGO Hobbit game komt uit op 11 april (01-03-2014)

Warner Bros. geeft nieuwe keyart van LEGO the Hobbit game vrij (15-02-2014)

Trailer LEGO The Hobbit vrijgegeven (17-12-2013)

The Hobbit game aangekondigd (27-11-2013)