Billund (Denemarken) - Voor Josh Stearns was het even schrikken toen hij zijn 4-jarige zoontje wilde laten kennismaken met LEGO. Op een sticker van de speelgoedfabrikant zag hij een wegarbeider staan die de weinig hoogstaande woorden "hey babe" uitspreekt. "Een bedrijf als LEGO onwaardig", vond hij.

 

"Ik was ontgoocheld dat zo een groot merk zich verbond met stickers die een seksistische opmerking als normaal beschouwen", schrijft Stearns bij de foto op zijn Tumblr-account. Die foto werd al snel verspreid en op tal van blogs en sites moest LEGO aardig wat kritiek slikken. Onder meer op de site van Amazon begonnen mensen negatieve recensies te schrijven over de producten van LEGO. "Het is toch ronduit belachelijk dat ze die taal gebruiken voor kleine kinderen!", klinkt het op ABC News uit de mond van vader Stearns.

 

De man bleef niet bij de pakken zitten. Hij stuurde een mailtje naar de hoofdzetel van LEGO in Denemarken. Charlotte Simonsen van de communicatiedienst zegt dat de sticker nog dateert uit 2010 en dat er geen samenwerking meer is tussen LEGO en het bedrijf dat de stickers op de markt heeft gebracht. Ondanks het verbreken van de samenwerking worden de stickers wel nog te koop aangeboden op het internet.

Ze voegt er nog aan toe dat het bedrijf meestal humor gebruikt in de communicatie met de buitenwereld. "Het spijt ons dat jij er niet gelukkig mee bent met de manier waarop een minifiguurtje werd geportretteerd." Volgens Stearns was hij zeker niet de enige persoon die er de humor niet van kon inzien. Hij stuurde nog een mailtje, dit keer naar de tak van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de LEGO licenties. Hun antwoord beviel hem al wat meer.

"Het spijt me echt dat je een negatieve ervaring hebt gehad met een van onze producten", schrijft Andrea Ryder. "Het product is al een tijdje niet meer op de markt en mochten we vandaag dezelfde vraag krijgen, dan hadden we die stickers niet goedgekeurd."

Met die reactie is voor de jonge papa de kous af. "Ik ben blij dat ze alsnog de ernst van deze zaak erkennen. Al moet ik wel zeggen dat hun eerste reactie dat niet meteen aangaf."