06 september 2014
De bouw van het LEGO Huis in Billund begonnen!
Billund (Denemarken) - De bouw van het LEGO huis door de Bjarke Ingels Group is op 19 augustus begonnen. Er was een originele openingsceremonie, waarbij de eerste LEGO blokken gelegd werden. De heer Bjarke Ingels was zelf aanwezig om de eerste steen te leggen. Het LEGO huis, dat wordt gebouwd in Billund in Denemarken, zal 12.000 vierkante meter groot worden.

Het ontwerp voor het LEGO huis is geïnspireerd op de LEGO steentjes en de vele mogelijkheden ervan. De blokken worden gebruikt om het gebouw vorm te geven. De galerij bovenaan in het huis lijkt een gigantisch LEGO blok, dat door de bouwer liefkozend ‘de Keystone’ word genoemd. Binnenin het LEGO huis zullen er vele ‘ervaringsruimtes’ zijn, een café, een LEGO winkel, een openbaar plein van 2000 m² en verschillende dakterrassen. De LEGO Group hoopt dat het LEGO huis jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers zal mogen verwelkomen.

“Voor mij staan LEGO stenen symbool voor systematische creativiteit. De stevigheid en rationaliteit van de blokken geeft kinderen van alle leeftijden oneindig veel mogelijkheden om hun eigen wereld te creëren tijdens het spelen”, zegt Bjarke Ingels. “We hebben inspiratie gehaald uit de moduleerbaarheid van de LEGO stenen om het LEGO huis te bouwen. Het zal lijken op een wolk van verbonden LEGO stenen die ontdekkings- en tentoonstellingsruimtes creëren voor de bezoekers. Aan de buitenkant vormt de stapel blokken het dak van een overdekt plein en ook een berg van terrassen en speelpleinen die met elkaar verbonden zijn."

“Ik ben erg gepassioneerd door spel en hoe kinderen al spelend leren met LEGO stenen. Dat is in essentie het LEGO idee en waar het LEGO huis voor staat. Ik kijk er naar uit om mijn droom – een plaats hebben waar iedereen dat LEGO idee zelf kan ondervinden – eindelijk werkelijkheid te zien worden”, zegt Kjeld Kirk Kristiansen, de kleinzoon van de stichter en de huidige eigenaar van de LEGO Group. Het LEGO huis moet haar deuren in 2016 openen.

Op ons YouTube kanaal is een filmpje over het LEGO Huis te vinden. We hebben hieronder een aantal screenshots uit deze video geplaatst om een beeld te geven van hoe het LEGO huis er uit zou moeten komen te zien.

Lees ook:

Ontwerp LEGO Huis onthuld (05-06-2013)

Internationale architecten ontwerpen nieuwe LEGO experience in Billund (11-03-2013)