23 April 2009

LEGO Universe: hoe worden de modellen tot leven gewekt?

Billund (Denemarken) -  Het was enige tijd stil rond LEGO Universe, maar nu vertelt lead animator Erik Beyer over hoe in het spel de LEGO modellen tot leven worden gewekt. 

LEGO Universe art director, Phillip Atencio, zit de animatie in het spel als “een cruciale manier om te communiceren. Dramatische poses of sterke houdingen, kunnen de stemming en emoties van de modellen weergeven en daarmee de spelers dieper in de LEGO Universe spel beleving trekken.”

Plaatje: Erik Beyer, Lead animator

Erik geniet van de uitdaging in het werk. Hij geeft snel het antwoord op de vraag wat hij van zijn werk vindt: “geweldig,” waarbij het aantekent dat zijn team van getalenteerde animators dingen moet doen als “kijken naar onze favoriete animatie films en dat mogen we dan ‘research’ noemen!”

Erik legt uit dat ze de beweging bestuderen gedurende deze sessies, en dat is nog maar een van de stappen die we moeten nemen in het hele proces.  Voor ze een virtueel LEGO model kunnen animeren, moet het team het skelet en de huid van de creatie bedenken. 

Riggen van een model is alsof je het skelet in een creatie zet, en dat doe je stapje voor stapje. Je geeft eerst de gewrichten een plek, de ruimte tussen de gewrichten wordt opgevuld met virtuele botten, waardoor een model kan bewegen, en waardoor de bewegingen van het model 'echt' lijken. 

Skinnen is een LEGO model voorzien van een huid, die ook voor elke beweging klopt. Erik geeft aan dat skinnen veel tijd kost, want anders kunnen er vreemde dingen gebeuren: als een LEGO model zijn vuisten balt voor een gevecht, zou het kunnen dat zijn vingers verkeerd scharnieren, waardoor het er heel raar en onrealistisch uit ziet. 

Als het skinnen klaar is, kan het team aan de slag om de grenzen van de creatie te verkennen. Erik zegt, “We beginnen met de LEGO minifiguren in een relaxte pose, de handen langs het lichaam, maar als we een keer begonnen zijn aan het spel, dan kun je salto;s doen, enorme sprongen maken, enzovoort, alles waarvan je maar kunt dromen, is mogelijk binnen LEGO Universe!"

\

 

 

Lees ook:

LEGO Universe uitgesteld tot 2010 (25-02-2009)

LEGO Universe logo komt tot leven (12-10-2008)

LEGO Universe krijgt online LEGO Club huis (09-09-2008)

LEGO Universe laat steeds meer zien! (28-06-2008)

LEGO Universe trailer op YouTube (22-03-2008)

LEGO Universe krijgt LEGO Factory functies! (06-03-2008)

LEGO Universe: bijkletsen met een ontwerper (03-02-2008)

LEGO Universe: een lid van het kinder ontwikkelteam (03-02-2008)

LEGO Universe laat steeds meer van zich zien... Lees verder...

LEGO MMO Conceptbeelden duiken op op internet! Lees verder...