Billund (Denemarken) - Warner Bros Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group hebben de teaser trailer van LEGO The Lord of the Rings vrijgegeven voor Gamescom. Dit spel zal in de herfst van 2012 beschikbaar zijn voor Xbox 360®, PlayStation®3, Wii™, Nintendo DS™ en 3DS™, PlayStation® Vita en PC.

LEGO The Lord of the Rings neemt spelers mee met de avonturen van Frodo Baggins en zijn onwaarschijnlijke gezelschap als zij op een gevaarlijke reis gaan om The One Ring te vernietigen en Midden-aarde te redden. Kinderen, tieners en ouders kunnen de Misty Mountains doorkruisen, de Mijnen van Moria verkennen, op de Zwarte Poort van Mordor kloppen en deelnemen aan epische gevechten met Orcs, Uruk-hai, de Balrog en andere angstaanjagende vijanden. Daarbij maken ze gebruik van de humor en de verbeelding van LEGO gameplay om puzzels op te lossen en Midden-aarde te verkennen. Spelers kunnen de vorm aannemen van hun favoriete leden van de Bondgenootschap - Frodo de hobbit, Aragorn de ranger, Gandalf de tovenaar, Legolas de elf, Gimli de dwerg, Boromir een man van Gondor, en Frodo's hobbit vrienden Sam, Merijn en Pepijn - als ze de belangrijkste gebeurtenissen uit de films herbeleven.

In het derde tijdperk stapt een onwaarschijnlijke held naar voren om een zware last te dragen en een einde te maken aan Sauron en The One Ring. Tijdens de Raad van Elrond in Rivendel vormen negen helden samen de Fellowship of the Ring en beginnen ze aan een onvergetelijke reis door Midden-aarde.

Dit najaar verzamelt de Fellowship zich weer in LEGO® The Lord of the Rings, het volgende grote avontuur van TT Games dat de humor en de verbeelding van LEGO combineert met de geliefde The Lord of the Rings film trilogie. Vandaag geeft Warner Bros. Interactive Entertainment het nieuwe artwork vrij van het volledige reisgezelschap.