Billund (Denemarken) - LEGOLAND opent nog dit najaar zijn poorten in MaleisiŽ. Als alles volgens planning verloopt zal het park in Johor Bahru in september of oktober 2012 voor het publiek worden opengesteld. Daarmee is dit 30 hectare metende park het eerste LEGOLAND park buiten Europa of de Verenigde Staten.

Verspreid over het park zijn er 40 attracties en shows te vinden. Daarnaast zal er volop gelegenheid zijn voor kinderen om zelf dingen te bouwen met de kleine plastic bouwstenen.

"Het wordt een heel mooi natuurlijk park, met zo'n 3.500 bomen en veel groen erin", zegt Matthew Law, de public relations-vertegenwoordiger van LEGOLAND MaleisiŽ. Om te voorkomen dat bezoekers continue worden blootgesteld aan de vaak stralende Maleisische zon, zijn er naast de bomen ook veel andere schaduwrijke plekken in het park gecreŽerd.

Thema gebieden

Het park bestaat uit zeven thema-gebieden, waarvan "Miniland" het hoogtepunt is. Hier zijn steden en bezienswaardigheden uit geheel Zuidoost-AziŽ, met gebruik van meer dan 25 miljoen LEGO stenen op een schaal van 1:20 nagebouwd.

"Het gaat daarbij onder andere om een aantal van AziŽ's iconen zoals Merlion (Singapore), Angkor Wat (Cambodja), Taj Mahal (India), de Petronas Twin Towers (MaleisiŽ) en nog veel meer", aldus Law.

De "Imagination" ofwel de "Verbeelding" biedt bezoekers de mogelijkheid zelf met de kleine bouwstenen aan de gang te gaan.

Het park in MaleisiŽ is de zesde vestiging van LEGOLAND. De vijf bestaande parken zijn in Billund in Denemarken, Windsor in Engeland, Carlsbad in CaliforniŽ (VS), Gunzburg in Duitsland en Winter Haven in Florida (VS).