14 Augustus 2009

Mega brands (MEGABLOCKS) lijdt verlies
Montreal (Canada) - Mega Brands' rapporteerd een verlies in dit laatste kwartaal vergeleken met vorig jaar. De speelgoedmaker in problemen, welke de boeken bijhoudt in Amerikaanse Dollars, zei donderdag 13 augustus dat ze $13,3 miljoen verlies hebben geleden eind juni. De verkopen vielen terug naar $70,1 miljoen in vergelijking met $106,4 miljoen vorige jaar. Hierbij zijn ook de cijfers van de schoolspullen meegerekend. De verkopen van alleen speelgoed liep terug naar $32,1 miljoen, waar het vorig jaar nog $50,4 miljoen omzette.
 

Speelgoedanalist Lutz Muller van Klosters Trading Corp. zegt dat het bedrijf een grote fout maakte toen het van zijn 'core' producten afstapte met de overname van Rose Art in 2005. Met als resultaat een lijn van speelgoed met magneten, die meerdere keren uit de handel moesten worden genomen als gevolg van verstikkingsgevaar door inslikken van de magneten door kinderen, als deze los bleken te komen van het speelgoed. "Ze hebben voor die fout moeten betalen en sindsdien lijden ze er nog steeds onder," zegt hij in een interview.

 

Muller zegt dat het bedrijf een erg sterk vierde kwartaal moet maken, willen ze genoeg geld in voorraad hebben voor de nieuwe Thomas De Stoomlocomotief licentie voor 2010.

Het bedrijf lijdt onder de stevige concurrentie met allerlei rivalen, maar het meest door rivaal en constructie gigant LEGO, welke nieuwe licenties heeft verkregen van Disney en Harry Potter en Hasbro, waar ook bijbehorende films bij uit zullen komen volgend jaar. 

Marc en Vic Bertrand de eigenaren van Mega Brands, 30 juni 2009 op de jaarvergadering van Mega Brands in Montreal.

Lees ook:

LEGO verlies rechtszaak tegen MEGABlocks Lees verder...

LEGO verliest rechtzaak MEGA Blocks in Nederland.

Jubilerend LEGO strijdt al jaren tegen namaak

MEGA BLOCKS verliest rechtzaak LEGO

LEGO wint rechtzaak in Finland