Billund (Denemarken) - Al sinds januari kijken de echte fans van Mindstorms uit naar de nieuwe LEGO® MINDSTORMS® EV3. Het wachten wordt nu eindelijk beloond!

LEGO MINDSTORMS EV3 is het resultaat van drie jaar ontwikkeling door een internationaal team van ontwerpers van LEGO, toonaangevende technische experts en fans van LEGO MINDSTORMS.

De nieuwe MINDSTORMS EV3 bevat betere en meer geavanceerde technologie die niet alleen voor nieuwe gebruikers, maar ook voor de harde kern van fans talloze uitdagingen in petto heeft:
 

-  “Het complete systeem van MINDSTORMS wordt aangestuurd door een sterkere en snellere EV3 Intelligent Brick. Eén van de vele verbeteringen in het systeem is dat de robot nu kan worden bestuurd met de smartphone, de app voor dit besturingsysteeem is gratis te downloaden voor IOS en Android”, aldus Kathrine Bjerrum, MINDSTORMS Brand Manager bij de LEGO Groep.

Een andere unieke gebeurtenis is dat LEGO samen met twaalf fans van LEGO MINDSTORMS uit verschillende landen, van Nederland tot Canada, de grenzen van de MINDSTORMS platforms heeft getest. Daarnaast heeft deze groep meegewerkt aan apps, modellen en hackingomgevingen:

-  “We besloten de fans van MINDSTORMS te betrekken bij het ontwikkelingsproces, zodat we een nog uitdagender en meer innovatieve robot konden ontwikkelen, zowel qua ontwerp als qua technologie,” vervolgt Kathrine Bjerrum van de LEGO Groep.

Naast de vijf robotmodellen in de doos, die vergezeld worden van de unieke 3D-bouwinstructies van de LEGO GROEP, kunnen er nog twaalf modellen worden gedownload op de website van MINDSTORMS. De unieke 3D bouwinstructies zijn tevens gratis te downloaden via de LEGO MINDSTORMS 3D Builder app voor IOS en Android. Naar verwachting neemt dit aantal te downloaden modellen alleen nog maar toe als fans van MINDSTORMS meer creatieve ontwerpen en programma’s ontwikkelen en deze via de website toevoegen.

LEGO mag met veel trots vermelden dat LEGO MINDSTORMS EV3 al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Voorbeelden hiervan zijn: ‘CES 2013: Editor’s choice awards’ van Popular Mechanics, ‘The best of CES 2013’ van PC Mags, ‘Favorite Tech from CES 2013’ van Mashables, ‘Popular Science’s Products of The Future’ van Popscis, ‘Best of CES 2013’ van Techlicious, ‘Best of CES 2013’ van GottaBeMobiles en ‘Best of CES 2013’ van Stuff.

De MINDSTORMS EV3 ligt naar vanaf nu in de winkels en de adviesprijs bedraagt €399,99. Klik hier voor een trailer van de nieuwe MINDSTORMS EV3.

Meer informatie over de verschillende EV3-modellen en de MINDSTORMS-community kun je vinden op mindstorms.lego.com. Ga naar de App Store en Google Play om de verschillende MINDSTORMS apps te downloaden, waaronder de 3D-bouwinstructies.