Billund (Denemarken) - Autodesk werkt samen met de LEGO Group om interactieve 3D-bouwinstructies te bieden aan kopers van het LEGO Mindstorms EV3-platform. Met de EV3 kan een jonge generatie kennis maken met het bouwen en programmeren van robots. De 3D-instructies worden, samen met de Mindstorms EV3 bouwset, in de tweede helft van 2013 beschikbaar gesteld via internet en apps voor mobiele apparaten.

"Door samen te werken met Autodesk, geven we een nieuwe draai aan onze beroemde stap-voor-stap bouwinstructies door krachtige interactieve 3D-technologie in te zetten die de LEGO Mindstorms-ervaring voor de kinderen verrijkt", aldus Camilla Bottke, projectleider van LEGO Mindstorms.

Toegankelijkheid

De mobiele apps worden toegankelijk voor eigenaren van apparaten met een iOS of Android-besturingssysteem. Veel iPads en Android-apparaten zullen dus de interactieve instructies kunnen weergeven. Ook kunnen mensen via de website Mindstorms.com de interactieve bouwinstructies raadplegen. De nieuwe bouwinstructies zijn gebaseerd op Autodesk's Inventor Publisher-technologie en brengen zo de bouwervaring tot leven.

Een kind kan de was doen

Met de nieuwe instructies is digitaal te zien hoe componenten in elkaar passen. Hierdoor wordt het makkelijker om een ingewikkelde robot te bouwen. Camilla Bottke: "De LEGO Group heeft een nieuwe versie van LEGO Mindstorms ontworpen, geŽnt op hetzelfde DNA, om kinderen die opgegroeid zijn met technologie enthousiast te maken en uit te dagen."

Autodesk software

De Inventor Publisher software van Autodesk biedt bouwers via een iPad, Android-apparaat, of het web de mogelijkheid om op een interactieve wijze om te gaan met de LEGO-bouwstenen. Op ieder moment kan de gebruiker de animatie stoppen, inzoomen op een onderdeel en het beeld roteren om een goede kijk te krijgen op hoe onderdelen in elkaar passen. Bouwers blijven zo in controle en kunnen bouwen op de manier die het best past bij hem of haar.

Ook kan extra informatie opgevraagd worden door te dubbelklikken of -tikken op een onderdeel en is er een kaart beschikbaar waarop de gebruiker precies ziet aan welk onderdeel van het model hij of zij op dit moment bouwt.

Aandrijftechniek in een doosje

Naast de beroemde LEGO-bouwstenen bevat de EV3-set ook een scala aan onderdelen als motoren, infraroodsensoren en een programmeerbare microcomputer, die kinderen in staat stelt om robots te bouwen die lopen, praten, of andere handelingen verrichten.

Bron: engineersonline.nl