Oberhausen (Duitsland) - Op 14 maart opent in CentrO in Oberhausen een nieuw LEGOLAND Discovery Center. Op 30 januari begonnen verhuizers op de oude vestigingsplaats in Duisburg met het verhuizen van de vier miljoen gekleurde bouwstenen. Meer dan 130 dozen en pallets waren nodig om alles 15 kilometer verder te brengen.

De meester figuren zoals Indiana Jones, Hagridr, Batman en Albert Einstein trokken nog niet in hun nieuwe onderkomen in. "Ze gaan eerst naar Günzburg of Billund, waar ze door LEGO Modelbouwers met de hand gereinigd en hersteld worden", vertelt bedrijfsleider Maik Frömmerich (31). Zo is de ongeveer zeven meter hoge giraffe van de ingang inmiddels in Günzburg.

Harry Potter, Dirk Nowitzki en R2D2 van Star Wars zijn trouwens al op e bouwplaats in Oberhausen aangekomen. Zij zijn onderdeel van de nieuwe themawerelden. De modellen zijn overigens gelijmd, ze kunnen niet uit elkaar gehaald worden.

Het LEGO Miniland in Oberhausen zal groter worden dan dat in Duisburg. Er stonden in Duisburg als schaalmodellen van Gasometer, Villa Hügel en Zache Zollverein. Maar de nieuwe modelbouwer Dennis Beetz (27) heeft nieuwe plannen: "We zullen de miniwereld uitbreiden. Wat ik inmiddels kan verklappen is dat het Signal Iduna Park een plekje krijgt in het nieuwe Miniland.