Oberhausen (Duitsland) - Het nieuwe Ocean Adventure Park bij Centro in Oberhausen opent in het voorjaar met onder meer een wildwaterbaan die gasten door een verblijf met pingu´ns voert. Ook het verplaatste LEGOLAND Discovery Centre gaat in de lente van 2013 open.

Merlin Entertainments Group is onder meer eigenaar van alle LEGOLAND-parken, van de SeaLife-keten en van pretparken als het Duitse Heide-Park en het Italiaanse Gardaland. Het Britse attractiebedrijf is ook de nieuwe eigenaar van het acht hectare grote park dat naast het overdekte winkelcentrum Centro bij Oberhausen ligt. Het pretpark ging jarenlang als Centro Park door het leven, maar dat ging in 2010 op slot omdat het niet meer rendabel was. Merlin kocht het grondgebied en gaat de komende drie jaar twintig miljoen euro investeren in het Ocean Adventure Park, zoals het nieuwe park gaat heten. Daarnaast bouwen de Britten een LEGOLAND Discovery Centre op de lap grond. Samen met de vestiging van SeaLife die Merlin al bij Centro had ontstaat zo een reeks attracties die bezoekers een dag lang moet kunnen boeien.

Voor het Ocean Adventure Park haalt Merlin Entertainments elementen en ideeŰn van LEGOLAND naar Oberhausen. In de originele LEGOLAND-vestiging in het Deense Billund werd in april het nieuwe Polar Land geopend. Onderdeel van dat nieuwe themagebied is de achtbaan Polar X-plorer die door een verblijf met echte pingu´ns schiet. Een vergelijkbaar concept wordt nu toegepast in het Ocean Adventure Park. Daar wordt momenteel gebouwd aan een veertien meter hoge wildwaterbaan die door een ijskoud pingu´nverblijf voert. Voor hun wildwatertochtje begint, lopen bezoekers door het gebouw waar ze met interactieve displays en tekstborden ge´nformeerd worden over het leven van de pingu´ns.

Het pingu´nhuis komt te liggen naast de bekende horecagelegenheid Brauhaus Zeche Jacobi. De temperatuur in het gebouw wordt constant op vijf tot zes graden gehouden. De Zuidpool is het eerste thema dat wordt verwezenlijkt in het Ocean Adventure Park. In de komende jaren komen daar de Noordzee en de oceanen in het Caribische gebied bij. De eerste fase van het oceaanpark gaat in het voorjaar van 2013 open. Dan is ook het LEGOLAND Discovery Centre klaar. Die overdekte, interactieve LEGO-attractie is nu nog gehuisvest in het vijftien kilometer westwaarts gelegen Duisburg, maar verhuist in de lente naar Oberhausen.

Het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen gaat net zo groot worden als dat in Duisburg: 2800 vierkante meter. Maar in plaats van op drie verdiepingen zoals in Duisburg wordt bij Centro alles op ÚÚn vloeroppervlak gebouwd. Een carrousel, een 4D-bioscoop en een overdekte speeltuin verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Om bezoekers al voor te bereiden op de verplaatsing van het LEGO-huis heeft Merlin de naam veranderd van LEGOLAND Discovery Centre Duisburg in LEGOLAND Discovery Centre Ruhrgebiet.