Duisburg (Duitsland) - Het LEGOLAND Discovery Center Duisburg zal in de zomer van 2012 verhuizen naar Oberhausen.

CentrO, Europas grootste winkel en vrijetijdscentrum en het wereldwijd opererende Merlin Entertainments (Merlin), gaven enkele dagen geleden de details van een investeringsplan van meer dan 15 miljoen Euro vrij. Merlin bouwt in CentrO Oberhausen twee nieuwe attracties, die goed te combineren zijn met het sinds 2004 gevestigde SEA LIFE. De beide attracties moeten in het voorjaar van 2013 geopend worden: Der Ocean Adventure Park vervangt het vroegere CentrO-park en heeft als spannende toevoeging SEA LIFE en het nieuwe LEGOLAND Discovery Centre (LDC).

Merlin nam het beheer van het attractiepark vorig jaar maart over en de eerste fase van de bouwwerkzaamheden is al aardig op weg. Het CentrO-park is gesloten sinds 2011. Het parkconcept is achterhaald en de bezoekersaantallen liepen terug. 

Merlins derde attractie in Oberhausen bestaat uit het geweldige LEGOLAND Discovery Centre (LDC). Het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen is Merlins achtste LDC ter wereld en het tweede in Duitsland. Dit center vervangt het in Duisburg gevestigde center.