Billund (Denemarken) - "Onze hoofd doelgroep zijn jongens van 5-10 jaar oud. We hebben allerlei testen uitgevoerd met jongens uit deze doelgroep en daar is uitgekomen dat het originele LEGO paard een beetje ‘baby-achtig’ is, en te statisch om echt goed mee te kunnen spelen. Daarom hebben we het LEGO paard herontwikkeld om hem meer dynamisch te maken en meer detail mee te geven. Het nieuwe paard zal voor het eerst worden bijgevoegd in de LEGO Lord of the Rings sets welke in juni 2012 uit komen. 

"Het nieuwe paard kan schoppen, knielen en steigeren met zijn achterbenen, waardoor je er veel meer mee kunt spelen, de extra details zorgen er voor dat de kinderen het paard mooier vinden.  

"Toen we deze veranderingen gingen doorvoeren kregen we te maken met enkele uitdagingen." 

"Allereerst zijn we ons er van bewust dat het originele LEGO paard in de ogen van veel consumenten een icoon is geworden. Daarom hebben we tijdens de ontwikkeling van het nieuwe paard rekening mee gehouden dat de nieuwe versie recht doet aan het oude model, onder andere door de proporties, silhouet en decoratie zo veel mogelijk overeen te stemmen met de oudere versie."

"Ten tweede hebben we enkele ontwikkel keuzes gemaakt met betrekking tot de compatibiliteit met de oude paarden accessoires. De bestaande zadel kan worden gebruikt op zowel het nieuwe als het oude paard. Het nieuwe paard kan ook de bestaande dekken dragen, alleen kan het dan niet in bepaalde poses gezet worden. We zullen een vervangend deken ontwikkelen waarbij dit wel mogelijk is.  Omdat we een mooi gestroomlijnd en dynamisch paard wilden ontwikkelen is het helaas niet meer mogelijk om de oude hoofddeksels van de oude paarden te gebruiken. Ook deze onderdelen zullen worden herontwikkeld in de toekomst. "

"We willen onze verontschuldigingen aanbieden voor alle ongemakken en frustraties die deze wijzigingen zullen opleveren vij bepaalde verzamelaars, maar we streven er naar om uiteindelijk het beste product met de meeste speelmogelijkheden te ontwikkelen."

Matt Ashton, Senior Creative Director, LEGO Group