Billund (Denemarken) - De LEGO Groep heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld. Vanaf 2015 moet al het papier dat in het bedrijf wordt gebruikt voorzien zijn van het FSC certificaat.

FSC is een internationale organisatie die ervoor garant staat dat papier afkomstig is uit bossen waar niet meer wordt gekapt dan door het bos zelf op natuurlijke wijze kan worden aangevuld. Tegelijk geeft het FSC certificaat de garantie dat fauna en flora in die bossen beschermd worden en dat de mensen die er werken een goede opleiding en uitrusting hebben en een redelijk loon ontvangen.

De LEGO Groep ontvangt haar eerste voorraden FSC‑gecertificeerd papier in 2012 en zal daarna geleidelijk de meer dan 85.000 ton papier die jaarlijks in het bedrijf worden gebruikt vervangen door FSC materiaal. De doelstelling geldt voor alle vormen van bedrukt materiaal, verpakkingen, etc. – inclusief dozen, bouwinstructies, brochures en in‑store materiaal. Voor leveranciers aan de LEGO Groep zullen dezelfde eisen gaan gelden met betrekking tot gebruik van FSC‑gecertificeerd papier.

“FSC is het meest erkende initiatief in de strijd tegen de ontbossing. Greenpeace is één van de initiatiefnemers achter FSC en het Wereld Natuur Fonds (WWF) beveelt FSC aan. Zelfs critici van het FSC initiatief geven toe dat FSC de beste vorm van certificatie is,” aldus Jes Faltum, directeur van LEGO Sustainability Development (Duurzame Ontwikkeling).