08 Juli 2011
LEGO draagt bij aan de strijd tegen de ontbossing in IndonesiŽ aldus Greenpeace.

Billund (Denemarken) - Als reactie op een Greenpeace campangne, waarin duidelijk word dat de verpakking van de iconische bouwblokjes bijdraagt aan de ontbossing in IndonesiŽ, heeft de LEGO Group donderdag aangekondigd dat het concern stappen onderneemt om de impact op het milieu van haar verpakkingen te reduceren. 

Het ui Denemarken afkomstige LEGO zegt dat haar nieuwe beleid drie initiatieven behelst: de hoeveelheid van gebruikte verpakkingsmaterialen verminderen, meer gerecycled materiaal gebruiken en er zeker van zijn dat niet gerecyclede verpakkingsmaterialen vanuit verantwoorde bronnen komen. (Bijv. uit bossen en plantages die zijn gecertificeerd door het Forest Stewardship Council (FSC).

"Het is onze intentie om alleen materialen af te nemen van leveranciers die niet zijn betrokken bij ontbossing," zegt Helle Sofie Kaspersen, Vice President Corporate Governance en Sustainability van de LEGO Group, in een verklaring.

Deze verandering betekend volgens Greenpeace dat LEGO geen materialen meer zal afnemen van Asia Pulp & Paper (APP).

LEGO heeft bevestigd dat dit betekend dat APP geen leverancier voor het bedrijf kan zijn," schrijft Andy Tait, Senior Campaign Advisor voor Greenpeace UK, op de Greenpeace blog.

Greenpeace en andere milieu organisaties hebben hun pijlen op APP gericht omdat het een steeds grotere rol heeft in het ontbossen van Sumatra. APP leveranciers hebben tienduizenden hectares natuurlijk bos onder hun hoede op het Indonesische eiland. Dat gebied is het hoofdleefgebied van de Sumatra tijgers en olifanten. Het is ook het huis van een van de laatste traditionele stammen in IndonesiŽ.

Lees ook:

LEGO Inside Tour exclusive (19-05-2011)

Verslag van de reis naar de LEGO fabriek (10-05-2011)

LEGO op National Geographic Channel (02-03-2011)

LEGO derde in lijst klimaat vriendelijke speelgoedfabrikanten (23-04-2009)

LEGO neemt fabriek in TsjechiŽ over van Flextronics (21-02-2008)

Productie ExoForce wordt eind 2008 stopgezet! (09-02-2008)

Neem een kijkje achter de schermen bij het maken van LEGO Technic (23-01-2008)

LEGO verplaatst productie Duplo en Bionicle cans!

LEGO verkoopt gereedschapsfabriek in Zwitserland

LEGO besteed transport uit aan DHL

LEGO sluit diverse fabrieken en distributiecentra

Lego kiest voor databasemanagement van Experian

Bezoek de LEGO Fabriek!