Billund (Denemarken) - LEGO komt volgend jaar met een speciale productlijn van de tekenfilmserie The Simpsons. Dat meldt een woordvoerder van het Deense speelgoedbedrijf maandag. Welke personages van de Amerikaanse tekenfilmserie als plastic LEGO figuurtje worden uitgebracht, wilde de zegsvrouw niet zeggen.

Eerder kwam LEGO al met productlijnen gebaseerd op films zoals Star Wars die een flinke groei van de verkoop tot gevolg hadden. De Simpsons is met 22 jaar de langst lopende comedyserie en tekenfilmserie in de Verenigde Staten.

De Deense speelgoedmaker LEGO heeft bevestigd dat er volgend jaar een nieuwe sets van 'The Simpsons' uitkomen. De aankondiging wordt enerzijds op gejuich onthaald, sommige groepen vinden het echter ongepast.

Lego-zegsman Roar Rude Trangbaek wilde geen details geven over welke personages hun opwachting zullen maken, maar hoopt uiteraard dat de set zal aanslaan bij fans van de tv-serie. Die onthalen de aankondiging vooral met gejuich. Ze hopen snel Springfield te kunnen nabouwen met blokkendozen van de kerncentrale, de school of het café van Moe.

Niet iedereen is echter blij met de nieuwe LEGO sets. Tegenstanders claimen dat de tv-serie niet geschikt is voor alle leeftijden. Er wordt namelijk regelmatig gevloekt, en de veelgebruikte uitdrukking 'Eat my shorts!' is een doorn in het oog.