Billund (Denemarken) - Na al verschillende apps uitgebracht te hebben voor kinderen van alle leeftijden, heeft LEGO nu een applicatie uitgebracht die ook bij de oudste fan vermoedelijk wel een glimlach op het gezicht kan toveren. Je maakt foto’s, verwerkt die tot een animatie, kiest een titelscherm, zet er een spanningsverhogend muziekje onder en ziedaar: je eigen stop-motion film. LEGO Super Hero Movie Maker is de gratis app waarmee het kan.

Of je er nou LEGO-poppetjes voor wilt gebruiken of niet: LEGO Super Hero Movie Maker is een geinige applicatie om je eigen stop-motion films mee te maken. Eenvoudiger kan het bijna niet. Je geeft je regisseursnaam en een filmnaam op en kiest een introscherm voor je filmpje. Veel bevatten superhelden-poppetjes van LEGO, maar je kan ook een kiezen uit poppetjes zonder herkenbare LEGO-blokken. Na de keuze begin je met het schieten. Door je objecten steeds net iets anders neer te zetten, krijg je vanzelf de indruk van beweging.

Je kan altijd een voorbeschouwing van je werk bekijken. Als je tevreden bent met de animatie, kan je in het volgende scherm de snelheid veranderen en een van de tiental muziekjes kiezen om onder je filmpje af te spelen. Ook heb de keuze uit kleurenfilters, waarmee je het beeld ineens zwart-wit, blauw, of strip-achtig maakt. Je kan altijd extra frames toevoegen aan je filmpje, zelfs nadat je hem hebt opgeslagen. Als je klaar bent, kan je hem opslaan naar het fotoalbum van de iPhone.

LEGO’s gratis app is niet de enige iPhone-toepassing waarmee je stop-motion filmpjes kan maken natuurlijk. Ook de supermarktketen C1000 waagde zich er al eens aan en Frames maakt het zelfs mogelijk in 720p. Trouwens: je kan geen eigen geluiden toevoegen aan je filmpje. De onderstaande video is dus nog nčt even professioneler aangepakt.

Downloaden: LEGO hero Super Movie Maker (gratis)