21 Augustus 2008

LEGO WeDo eerst alleen in de VS en Brazilië 

 

Billund - LEGO Educationn WeDo™ is een nieuw product waarmee leerlingen met de handen en met het hoofd kunnen leren met behulp van robotics. WeDo is geschikt voor leerlingen van 7 tot 11 jaar. Het totale LEGO Education portfolio voor het WeDo concept is gericht op 20+ studenten die hun eigen leer proces leren beheersen en moedigt kinderen aan om creatief te denken, samen te werken en problemen op te lossen. Deze vaardigheden zijn belangrijk op de werkplek uit de 21ste eeuw. 

LEGO Education WeDo moedigt leraren aan om een curriculum te beginnen waarin bepaalde uitdagingen liggen die studenten moeten proberen op te lossen. Door in teams te werken, maken de kinderen hun LEGO model zo, dat ze problemen kunnen oplossen. Daarna kunnen ze hun model gemakkelijk programmeren om een taak uit te voeren.  Leren door te doen wordt gestimuleerd door de mogelijkheid om modellen te bouwen en allerlei taken uit te laten voeren via de computer. Na het reflecteren op wat wel en niet werkte kunnen de studenten hun programma of model aanpassen en nogmaals testen of opnieuw beginnen. 

Het WeDo concept creëert een zichtbare link tussen de virtuele wereld (computers en programmeren) en de echte wereld (voorgesteld met de LEGO modellen). Het complete pakket bevat:

• 158 LEGO elementen in allerlei kleuren, inclusief tandwielen en assen

• Een LEGO USB Hub connector voor het aansluiten op een PC of laptop om de hardware input te kunnen programmeren (tilt en bewegingssensors) en output (motor), waardoor de modellen tot leven 

  worden gebracht

• Een motor, een bewegingssensor en een tilt sensor

• Drag-and-drop icoon gebaseerde software waardoor een intuïtieve en gemakkelijk te gebruikten programmeer omgeving ontstaat, die geschikt is voor beginners en gevorderde gebruikers

• Activity pack CD Rom waarop meer dan 24 uur aan instructie en 12 activiteiten gebaseerd op vier thema's: Voetbal, Avonturen verhalen, Wild park en Mechanisch Speelgoed. Verder natuurlijk    

  programmeer software. De activiteiten worden geïntroduceerd via animaties. Verder bevat de CD-Rom ook nog aanwijzingen voor de leerkracht. 

Ontwikkeld voor inzet bij een breed scala aan vakken:

• Taal en literatuur: beschrijvend en media schrijven, verhalen vertellen, uitleggen, interviewen en interpreteren

• Wiskunde: meten van tijd en afstand; toevoegen, uitrekenen, verdelen, gebruik maken van variabelen.

• Wetenschappen: werken met simpele machines, tandwielen, assen, hefbomen, overbrenging van beweging

• Technologie: programmeren; gebruik maken van software; ontwikkelen en vormgeven ven een werkend model

Beschikbaarheid

Ontwikkeld voor kinderen zal LEGO Education WeDo als eerst uitbrengen in de Verenigde Staten en Brazilië in januari 2009. Verdere lanceringen zijn nog niet bekend. 

 

Zie ook: 

LEGO Education brengt WeDo

LEGO WeDo mixt LEGO met metaal: Tetrix (21-08-2008)