Billund (Denemarken) - De eigenaar van LEGOLAND in Berkshire heeft een boete van £23.200 (€ 27.000,00) gekregen en moet £12.115 (€ 14.000,00) tegemoetkoming in de kosten betalen nadat een werknemer van een attractie viel tijdens een reparatie. De 42-jarige man viel meer dan 3m naar benden toen hij probeerde om twee kapotte achtbaantreintjes van de rails probeerde te verwijderen. Merlin Attractions Operations Ltd gaf toe dat er twee meldingen zijn gedaan m.b.t. overtreding van de veiligheidsregels op 1 juni 2011. Het was volgens het bedrijf niet nodig om tot vervolging over te gaan. Merlin Attractions Operations, gevestigd in Poole, Dorset, zie dat het "koos om schuldig te verklaren om een streep onder het incident te kunnen zetten". Het gerecht hoorde dat de werknemer, afkomstig uit Bracknell, zijn schouder en enkele ribben brak, maar inmiddels weer aan het werk is.

Hij maakt deel uit van een team dat twee kapotte onderdelen van de Dragon Coaster moest verwijderen in het in Windsor gevestigde park en viel toen hij op een stuk steiger stapte dat was herplaatst, maar nog niet beveiligd. Een onderzoek van de Health and Safety Executive (HSE) toonde aan dat een risico analyse van het bedrijf sprak van harnassen en touwen die gebruikt moeten worden tijdens dergelijke werkzaamheden. Deze regels zijn echter niet opgevolgd.

HSE Inspector Karen Morris zegt dat het letsel voorkomen had kunnen worden. Ze zei: "Het is niet acceptabel dat er, een dag nadat iemand op deze manier gewond is geraakt, op dezelfde wijze is doorgegaan met het werk, zonder dat er ingrepen zijn gedaan om een dergelijk ongeval uit te sluiten. "Het gevaar van een val van grote hoogte is bekend, en daardoor heeft Merlin Attractions Operations Ltd werknemers onnodig risico laten lopen."

Een woordvoerder van LEGOLAND Windsor zegt dat de gezondheid en veiligheid van de werknemers en bezoekers haar "eerste prioriteit"heeft. Ze zei dat een intern onderzoek aantoonde dat het park "alle nodige stappen heeft gezet om de veiligheid van de werknemers te kunnen garanderen" maar dat de HSE "geen notie heeft genomen van hun excellente veiligheid dossier, procedures en cultuur". "Dit was naar onze mening een ongelukkig voorval waarbij vervolging geheel onnodig is," zegt ze. "Gegeven de omstandigheden, denken we dat dit niet eerlijk en redelijk is."  "Hoe dan ook, de veiligheidsreglementen waar het om gaat geven weinig aanknopingspunten om ons te verdedigen, vandaar dat we ons schuldig hebben gepleit om een streep onder dit incident te kunnen zetten."