Assen (Drenthe) - De populariteit van LEGO bracht de directie van Merlin Entertainment Group op het idee om te onderzoeken of Nederland geschikt is voor een vestiging van LEGOLAND. Een park dat volledig is gerelateerd aan de kleine kunststof bouwstenen. Het eerste LEGOLAND werd gebouwd in het Deense Billund, de geboorteplaats van LEGO. Later volgden ook het Engelse Windsor, het Amerikaanse Californië en het Duitse Günzburg, dat tussen Stuttgart en München ligt. In 2011 opende het grootste LEGOpark van de wereld in Florida zijn deuren.

Nu Merlin het plan heeft om ook in Nederland een LEGO-attractiepark te realiseren, is de Drentse fractie van de PvdA er als de kippen bij om het park naar Drenthe te halen. Ze hebben een verzoek ingediend bij het college van gedeputeerde staten om zich in te zetten voor het binnenhalen van LEGOLAND.

Partijlid Peter Zwiers loopt voorop in de mars voor het nieuwe attractiepark. "Het zal een geweldige boost zijn voor de toerismesector. Als LEGOLAND naar Drenthe komt kunnen wij een heel mooi totaalpakket bieden met de dierentuin, Plopsaland en alle andere toeristische attracties in de provincie."