Billund (Denemarken) - Voor de fans van de bekende film met Michael J. Fox: Back to the Future of autoliefhebbers die de Delorean uit die film weten te waarderen komt LEGO medio 2013 met iets bijzonders: een LEGO-variant van de bekende auto.

De nieuwe bouwdoos vind haar oorsprong als Cuusoo-project, waarbij liefhebbers een concept voor een product van LEGO kunnen voorstellen en wanneer het lukt om 10.000 supporters te vinden er een kans is dat het een echt LEGO-project wordt. De ontwerpers krijgen daarnaast 1% van de netto opbrengst van het de verkoop van het project. Dat is nu dus gelukt met de Delorean uit Back to the Future.

De LEGO-lijn met figuurtjes als Link, Zelda en Ganondorf hebben het helaas niet gehaald om LEGO Cuusoo set te worden. Deze werd bijna gemaakt door het LEGO CUUSO-project, waarbij liefhebbers van het speelgoed zelf met creatieve ideeŽn komen. Maar helaas, op het allerlaatste moment legden Link en de zijnen het af tegen een andere (fantastische) franchise.

In de finaleronde is namelijk Back to the Future als winnaar uit de bus gekomen. In een officiŽle verklaring legt LEGO uit waarom The Legend of Zelda helaas verloren heeft: "meerdere nieuwe onderdelen zouden gemaakt moeten worden om de figuurtjes te kunnen creŽren. De kosten hiervan zorgen ervoor dat het Legend of Zelda-project helaas niet aan onze LEGO Review voldoet."