29 Oktober 2011
Blokje bij Blokje
Vlissingen (Zeeland) - Voor het voormalige ROC-gebouw aan de Verlengde Bonedijkestraat staat een kleurige clown uitnodigend op bezoekers te wachten. Bij nader inzien blijkt hij van Lego bouwsteentjes te zijn gemaakt, zoals alles binnen in het teken van Lego staat. Het is een idee van organisator Leo Blok die in juli 2010 met de Stichting Blokje bij blokje begon en sinds september op dit nieuwe adres zit.

Samen met zes vrijwilligers is het iedere woensdag en zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur, veelal met kinderen, bouwen met Lego geblazen. “Blokje bij blokje heeft twee doelstellingen”, zegt Leo Blok, “Een sociaal maatschappelijke om mensen bij elkaar te brengen, en een educatieve omdat je met Lego creatief bezig bent. Lego schept een band.” Wij organiseren ook kinderfeestjes en dat is een groot succes. “Het is uniek want wij zijn de enige in Nederland die dit zo met Lego doen”, aldus Blok. In het gastenboek staat op 12 oktober ‘Fantastische middag gehad met goede, behulpzame begeleiding’.

Bedrijfslogo’s

Stichting Blokje bij blokje maakt ook gesponsorde bedrijfslogo’s in Lego, zoals het logo van De Faam dat vorig jaar op de voorpagina stond. En ook een aantal bekende Vlissingse gebouwen. Leo Blok is bezig om met Lego technieklessen voor basisschoolleerlingen te maken. “Wie nog Lego over heeft en er wat leuks mee wil doen kan deze aan ons doneren”, laat Leo weten. Aanstaande vrijdag is Blokje bij blokje extra open van 13.00 tot 18.00 uur.
Blokje bij blokje, Verlengde Bonedijkestraat 279, Vlissingen.

Lees ook:

Filmpje Dirk Denoyelle over Vlissingen (03-08-2010)

Vlissingen blokje bij blokje is een succes (02-07-2010)

Vlissingen nagebouwd met LEGO (26-06-2010)

LEGO speelt rol in onderzoek zeewering Vlissingen (01-09-2009)