Utrecht (Utrecht) - Donderdagochtend om 10 uur is LEGO WORLD, het grootste LEGOŽ spektakel ter wereld, geopend door de Utrechtse Burgemeester Dhr. Aleid Wolfsen. De Burgemeester hield een korte toespraak waarin hij LEGO WORLD welkom heette in de stad Utrecht. Vervolgens legde hij het eerste LEGO steentje van de Domtoren die gedurende LEGO WORLD geheel uit LEGO steentjes wordt nagebouwd. Daarna was het aan de fans om zich in de vernieuwde LEGO activiteiten te storten.

Dit jaar worden er nog veel meer kinderen en families verwacht tijdens het dertiende jaar van het compleet vernieuwde LEGO WORLD. Dit LEGO evenement, waar spelen en creativiteit centraal staan, vindt voor het eerst plaats in Utrecht. Met ruim 12 ton aan LEGO steentjes verwacht de LEGO Groep vele mooie creaties te mogen bewonderen.

Zaterdag 19 oktober vindt het NK LEGO steentjes bouwen plaats. Tijdens de voorrondes door heel Nederland hebben 100 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar zich gekwalificeerd voor de finale. Zaterdag bouwen zij hun meest indrukwekkende creatie en de winnaar mag zich Nederlands Kampioen LEGO steentjes bouwen noemen!