Eindhoven (Noord-Brabant) - Een 33-jarige man uit het Duitse Münster is zaterdagmiddag in Eindhoven beroofd van tienduizenden euro's. Hij wilde een grote verzameling LEGO-artikelen kopen van een andere man, maar die ging er met het geld vandoor.

De Duitser was met een vriend naar Winkelcentrum Woensel gekomen om de LEGO te kopen. Het slachtoffer betaalde het hele bedrag in één keer. Daarna liep hij met de verkoper mee om de LEGO uit zijn auto te halen.

Ontsnapping
De man die het geld in zijn handen had, zette het toen op een lopen. De Duitser haalde hem in en er vielen wat klappen over en weer. De Duitser kon een groot deel van het geld terugkrijgen, maar de oplichter wist te ontsnappen via een auto die vlak voor hem stopte.

De auto reed vervolgens hard weg richting de A2. De politie kon de auto op parkeerplaats 't Haasje aan de A2 bij Maarheeze stoppen. De drie inzittenden werden aangehouden voor oplichting.

Nog tienduizenden euro's
De verdachten zijn een 64-jarige man uit Sittard, een 49-jarige man uit Stein en een 48-jarige man uit Maasbracht. Bij fouillering van de verdachten kwamen nog enkele duizenden euro's tevoorschijn