05 mei 2010

De nieuwe attractie van het LEGO Discovery Centre Duisburg

Duisburg (Duitsland) - We hebben een bezoek gebracht aan het LEGOLAND Discovery Centre in Duisburg. Bij aankomst merken we dat het Dicovery Centre een nieuwe aanpak heeft. Je kunt niet meer in een keer door het gehele gebouw lopen en de attracties bezoeken. Een deel van de attracties is doorlopend geopend, maar een groot deel op vaste tijden. Dat maakt een bezoek aan het Centre een stuk langer, waarbij je erg veel moet wachten. Wel sluiten de tijden enigszins op elkaar aan, maar het is naar onze mening niet zo leuk als dat het was, toen je van de ene in de andere attractie kwam. 

 

We bezochten ook de nieuwe Piraten attractie, waarbij je met radiografisch bestuurbare schepen over een zee kunt varen en doelen moet proberen te raken. Bij binnenkomst in het centre krijgen de kinderen een muntje waarmee ze een keer met een schip kunnen varen. Dat is weinig, je kunt ongeveer vijf minuten varen met een muntje, en kinderen vinden het leuk om vaker te spelen. 

De aankleding is erg leuk en gedetailleerd. Je loopt een echte piraten wereld binnen. 

 

Er stond in de gallerie van de sterren een enorme Dom van Keulen. Deze is gemaakt door LEGO fan Jürgen Bramigk. Hij werkte er 2 jaar aan en moest 900.000 LEGO stenen voor bij elkaar sparen. Het resultaat mag er zijn! 

 

De Jungle is een stuk leuker geworden, overal zijn nu knoppen, en als je er op drukt komt een dier om persoon in beweging. Erg leuk! Veel nieuwe lichteffecten! Wel jammer dat je niet meer welkom wordt geheten in het basiskamp, je loopt nu gewoon zelf door de jungle.  Bekijk de foto's voor een kort impressie.

Piratenmunt

De Dom van Keulen

 

Verjaardagsruimte

Piraten attractie

Vernieuwde jungle

Leuke wagen!

Showtijden en draaitijden van de attracties

Lees ook:

LEGOLAND Discovery Centers krijgen nieuw logo (08-03-2010)

LEGOLAND Discovery Center Duisburg heeft nieuwe piratenattractie (08-03-2010)

Korting op je jaarkaart voor het LEGOLAND Discovery Center in Duisburg (03-09-2009)

Miniland weer op bezoek in LEGOLAND Discovery Center! (05-05-2009) EXCLUSIEF

Nieuwe attracties LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (15-02-2009)

Doe een bod op een dagje LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (02-12-2008)

Miniland bezocht LEGOLAND Discovery Center Duisburg (30-04-2008)

Nieuwe website LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (20-04-2008)

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg al op 19 april open! (09-04-2008)

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg opent in mei, bouwarbeiders maken lange dagen om het werk af te krijgen. (08-03-2008)

Nieuw LEGOLAND Discovery Centre in Duisburg (24-02-2008)