05 Mei 2009

Een jaar later: LEGOLAND Discovery Center Duisburg 1 jaar!

Duisburg (Duitsland) -  Op 19 april 2008 ging het LEGOLAND Discovery Center in Duisburg open voor publiek. Miniland ging in april 2008 op bezoek en deed uitgebreid verslag van dit bezoek. Op 2 mei 2009 gingen we weer. Nu om te kijken wat er allemaal veranderd is in de loop der tijd. 

Bij aankomst is er weinig veranderd: er staat een gigantische LEGO giraf voor het gebouw waar het LEGOLAND Discovery Center aan de Philosophenweg huist. Nog voor je het gebouw binnen bent, proef je de unieke LEGOLAND sfeer al weer. We lopen de entree binnen en meteen zie je allemaal LEGO standbeelden en hoor je gezellige, vrolijke muziek. Na de toegangscontrole mogen we doorlopen naar de lift, de lift die ons de toegang tot een unieke LEGOLAND ervaring zal leiden. In de lift worden we vrolijk welkom geheten door een stem uit de speakers. Als we boven zijn staan we meteen oog in oog met een erg groot uitgevallen minifiguur, helemaal gebouwd uit LEGO blokken. 

 

De grote LEGO minifiguur wijst ons de weg naar het begin van de tour door het LEGOLAND Discovery Center. Deze vaste route moet je volgen door het Center, je komt op deze manier op alle leuke plekken en kunt niets overslaan. De unieke LEGOLAND beleving duurt tussen anderhalf en twee uur. We komen in Miniland. Hier staan allerlei scènes uit Duisburg en omgeving nagebouwd. Er is veel ruimte voor de haven van Duisburg en allerlei kenmerkende gebouwen. En ook in LEGOLAND gaat wel eens iets mis, zoals blijkt uit een container die in het water is gevallen.....

Bron foto: freizeitparkweb.de

Nadat we een hele tijd hebben zitten kijken naar al die fantastische scènes in Miniland, is het tijd om naar de nieuwe 4D-film "Bob de Bouwer en de achtbaan" te gaan. Bij ons vorige bezoek aan het Discovery Center draaide er nog een film uit de riddertijd, nu dus Bob de bouwer. Wat meteen opvalt is dat er heel veel gesproken wordt, in het Duits. Dat is ten opzichte van de vorige film een hele verandering: daarin werd namelijk in een onbegrijpelijke LEGO taal gesproken. Dat heeft een voordeel: het is voor iedereen te begrijpen. Voor kleine kinderen en mensen die de Duitse taal niet machtig zijn is de film iets moeilijker te begrijpen, al spreekt de film voor een groot deel voor zich. Wat net zo leuk is als de eerste film, zijn de special effecten: als Bob een beker water laat vallen, spettert er allemaal water de zaal in, waardoor iedereen mee kan genieten van zijn ongelukje. Verder krijgen we een achtbaanrit voorgeschoteld met langs suizende wind en neerdelende sneeuw!! Wederom een erg leuke film! 

Bron foto: freizeitparkweb.de

Bron foto: freizeitparkweb.de

Bron foto: freizeitparkweb.de

Na de film mogen we de 3D-brillen die we tijdens de voorstelling op moesten doen, houden als aandenken of in de daarvoor bestemde bakken deponeren. We lopen door twee andere deuren naar buiten en komen in de straat vol bekendheden. Bij ons vorig bezoek was Spiderman hier nog van de partij, maar zijn plaats is ingenomen voor niemand minder dan Indiana Jones. Verder heeft Harry Potter gezelschap gekregen van Hermelien en Ron Wemel. Oude bekenden als Batman en Darth Vader staan er ook nog steeds gezellig bij. 

Nadat we Albert Einstein hebben begroet, lopen we de trap af naar beneden. We komen meteen in Middeleeuwse sferen. Er lopen varkens rond en er hangen schilden aan de muren. Het is ons duidelijk: we lopen een kasteel binnen. In het kasteel gaan we een drakenrit maken. We stappen in en komen al rijdend langs diverse Middeleeuwse taferelen. Nadat we hier twee keer zijn beschoten met water en er een foto is gemaakt, mogen we weer uitstappen. We lopen langs de fotobestelbalie en vervolgen onze weg naar de LEGO fabriek. Hier krijgen we uitleg over hoe LEGO stenen worden gemaakt. Na de tour door de fabriek krijgen de kinderen én de verzamelaars allemaal een versgeperste LEGO steen en mogen we onze weg vervolgen.

Bron foto: freizeitparkweb.de

Bron foto: freizeitparkweb.de

We lopen naar het basiskamp van Johnny Thunder. Zijn collega staat ons op te wachten en vertelt dat ze allerlei aantekeningen had gemaakt over de dieren die in de jungle wonen. De apen hebben echter de aantekeningen gestolen en verstopt in de jungle. In tegenstelling tot ons eerste bezoek maken we contact met Johnny via een ouderwetse telefoon. Hij vraagt ons of we mee willen helpen om de verdwenen aantekeningen weer op te sporen. De kinderen krijgen allemaal een krasformulier, waarop ze de goede antwoorden van een speurtocht door de jungle kunnen openkrassen. Aan het eind kunnen ze hun formulier in een grote doos gooien en een mooie prijs winnen. We komen op onze tocht in de jungle allerlei leuke beesten tegen, reuze spinnen, tijgers, krokodillen, kikkers, slangen, doodshoofdaapjes, en zelfs nijlpaarden! Uiteindelijk overleven we ons bezoek aan de jungle en komen aan bij de speel/klimtuin van het Discovery Center. Dit is ook de plaats waar je onder begeleiding allerlei dieren leert bouwen van LEGO steentjes. 

Nadat we door de modelbouwzone zijn gewandeld komen we in het restaurant. Hier kunnen de kinderen lekker spelen met Duplo of met LEGO Soft stenen. Ze kunnen testen of hun bouwwerken aardbeving bestendig zijn en ze kunnen LEGO Racers bouwen en die testen op de diverse testbanen. Ouders kunnen genieten van een lekker bakje, sterke koffie. 

Nadat we door een uitgangspoortje zijn gelopen komen we aan in een grote LEGO winkel, waar we alle nieuwste LEGO doosjes kunnen kopen en ook allerlei losse LEGO onderdelen. Verder natuurlijk allerlei andere LEGO artikelen zoals verkleedkleren, bekers, sleutelhangers en noem maar op. 

Al met al weer een hele leuke dag gehad in het LEGOLAND Discovery Center in Duisburg. Zeker de moeite waard om een te gaan kijken!

bron foto's: © Ramon Boerman

Lees ook:

Nieuwe attracties LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (15-02-2009)

Géén LEGOLAND Discovery Centre in Scarborough... (04-01-2009)

Doe een bod op een dagje LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (02-12-2008)

Miniland bezocht LEGOLAND Discovery Center Duisburg (30-04-2008) <- Dit bericht verslaat ons vorige bezoek in april 2008!

Nieuwe website LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (20-04-2008)

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg al op 19 april open! (09-04-2008)

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg opent in mei, bouwarbeiders maken lange dagen om het werk af te krijgen. (08-03-2008)

LEGOLAND geeft Shine het fiat voor reclame campagne (23-03-2008)

LEGOLAND Discovery Centre komt ook naar Meadowlands (23-03-2008)

Oók LEGOLAND Discovery Centre in Verenigd Koninkrijk! (22-03-2008)

Nieuw LEGOLAND Discovery Centre in Duisburg (24-02-2008)