29 September 2011
LEGO Eduaction Innovation Studio in Hamburg
Hamburg (Duitsland) - De Minister van Onderwijs woonde in Hamburg de lancering van de LEGO Education Innovation Studio op de Richard-Linde-Weg Academy bij. 

Studenten van de Richard-Linde-Weg Academy
vierden samen met de minister van Onderwijs Ties Rabe, en LEGO  Education de opening van hun nieuwe LEGO Education Innovation Studio vorige week.

De Studio biedt een innovatieve en creatieve ruimte voor de studenten om te studeren en te leren. Het omvat de opslag, duurzame, multifunctionele meubels en het hart van de Studio zijn de LEGO Education producten, middelen en lesmateriaal.

De ervaringen met de LEGO Education projecten die worden uitgevoerd in de studio worden gebruikt voor de verbetering van de nieuwe sets - en het komt ook de studenten ten goede, namelijk bij het vergroten van hun interesse in wetenschap en technologie. Het concept van leren door doen wordt steeds belangrijker en de studenten zijn gefascineerd door de techniek, vooral de meisjes, die een steeds groter deel vormen in technische disciplines.

De Studio is ook bemoedigend
voor het werken in teams, het bevorderd de studenten om samen te werken, dat is een essentiėle vaardigheid die ook is vereist in de echte wereld. 

Ward Van Duffel, Managing Director van LEGO Education Europa zei: 'Het is van vitaal belang voor jonge mensen om Wiskunde, IT, Wetenschap en Technologie
te ontdekken, samen met creativiteit, probleemoplossend bezig zijn en samenwerking. Zij zijn onze volgende generatie van ingenieurs, wetenschappers en wiskundigen en we hopen dat LEGO Innovation Studios kan bijdragen aan de eerste fase in de ontwikkeling van de vaardigheden die nodig zijn voor deze rol.

'We hopen docenten en leerlingen te inspireren om
op een andere manier naar deze onderwerpen te kijken.'

Het nieuwe schooljaar z
al een nieuw initiatief gelanceerd worden gericht op studenten uit het negende jaar genoemd Discover, Research, Inform. De Innovation Studio wordt gebruikt om het nieuwe school initiatief uit te voeren.
De Academy
wil de voordelen die de Innovation Studio brengt graag delen met een veel breder publiek en zal daarom worden gebruikt om alle basisscholen in de regio te ondersteunen om samen te werken en het bevorderen van technologie en zal ook gebruikt worden als een onderdeel van de lerarenopleiding.

LEGO Education Europe Ltd werd opgericht in januari 2011 als een joint venture samen met RM Onderwijs plc. Als zodanig is het bedrijf nu beter uitgerust om een ​​toegewijde service te bieden aan leerkrachten in 17 Europese landen, en heeft een gedeelde visie om synoniem te worden met excellentie in het onderwijs.
Leren is de kern van de
waarden van de LEGO Groep en het bedrijf gelooft dat het nu beter in staat is om steun en invloed uit te oefenen  op de positieve ontwikkeling van het leren op school heel Europa. LEGO Education heeft al een soortgelijk partnerschap in de Verenigde Staten met Pitsco Inc. en over de afgelopen tien jaar heeft deze samenwerking er voor gezorgd dat meer kinderen kennis maken met leren door toen, creativiteit en innovatie in de klas.  Dit alles voldoet aan de totale missie van de groep: het inspireren en ontwikkelen van de bouwers van morgen. De toekomst ligt in hun handen.

Lees ook:

Nieuwe LEGO Education sets combineerbaar met Mindstorms!!! (05-12-2009)

LEGO Education komt met de Smart-kit (25-05-2009)

LEGO Soft: kopen in de V.S. goedkoper dan in Nederland! (13-05-2009)

LEGO Education boekjes downloaden (15-09-2008)

 

WeDo:

LEGO WeDo krijgt aanvullingen! (19-07-2010)

LEGO WeDo ook in Nederland te koop (11-11-2009)

LEGO Education geeft meer informatie over WeDo: Tetrix bouwsysteem komt er aan. (21-08-2008)

LEGO WeDo set foto's en overige informatie (21-08-2008)

WeDo gepresenteerd door LEGO Education (02-07-2008)