Billund (Denemarken) - Hoeveel zinnen worden er uitgesproken, uit hoeveel LEGO steentjes bestaat de Tower of Barad-dur en welk karakter heeft de meeste animaties? Het is niet alleen leuk om de nieuwste LEGO game te spelen, maar ook om de feitjes te weten te komen achter LEGO ® In de Ban van de Ring. Zo zitten er maar liefst 2.662 animaties in de game en bevat Gollum met ongeveer 200 animaties de meeste animaties van alle karakters. De Toren van Barad-dur is het grootste LEGO bouwwerk van TT met maar liefst 53.826 LEGO steentjes. Isengard bestaat uit 26.058 steentjes. In real life zouden deze bouwwerken maar liefst 2,5 meter hoog zijn! In de game zijn 3.400 zinnen gebruikt voor dialogen. Daarnaast worden 1.24.33 minuten van de bioscoopversie gebruikt.

Wat maakt de LEGO ® In de Ban van de Ring nou zo episch? Binnen de game kom je een breed scala aan locaties tegen: van de hoge en besneeuwde toppen van Caradhras naar de Mijnen van Moria en van de vruchtbare velden van Hobbiton tot de grauwe omgeving van Mordor. De Midden-aarde HUB is de grootste HUB die TT ooit gemaakt heeft en LEGO ® In de Ban van de Ring is een van de grootste games met maar liefst meer dan 40 uur aan gameplay.

Met deze feitjes ben je helemaal voorbereid op de ongelooflijke reis die dit najaar gepland staat voor release op Xbox 360®, PlayStation®3, Wii™, Nintendo DS™, Nintendo 3DS™, PlayStation ® Vita en PC.

Herleef de strijd om Midden-aarde te redden in een spannende avonturengame, geschikt voor het hele gezin. Voeg je bij Frodo en de overige leden van de Fellowship op hun queeste om de Ene Ring te vernietigen en overwin de hordes Orcs die gestuurd zijn door de kwaadaardige Lord Sauron.