09 Augustus 2011
LEGO Heroica Waldurk 

Billund (Denemarken) - LEGO® Games introduceert in augustus HEROICA, een serie van vier nieuwe bordspellen voor de echte avonturiers. De vier bordspellen – Baai van Draida, Woud van Waldurk, Grotten van Nathuz en Slot Fortaan – toveren de spelers om in mythische helden en vereisen creativiteit, moed en volharding. Om HEROICA tot leven te brengen heeft LEGO Games zich laten inspireren door video games.

HEROICA, meer dan een gezelschapsspel!
LEGO Games geeft met HEROICA een geheel nieuwe dimensie aan het concept gezelschapsspellen; de HEROICA bordspellen zijn geïnspireerd op video games. De helden gaan bij ieder spel op één of meerdere missies om HEROICA te bevrijden van de verschillende monsters. Daarbij hebben ze meerdere levens, speciale krachten die ze beschermen tegen de monsters en kunnen ze onderweg toverdranken, goud en wapens verzamelen. De winnaar is degene die als eerste de missie van het spel heeft volbracht. Elk spel is een uniek avontuur van bouwen en ontdekken, met nieuwe helden, monsters en missies. De vier gebieden in de wereld van HEROICA – Draida, Waldurk, Nathuz en Fortaan – kunnen zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar worden gespeeld. Naarmate de spelers meer gebieden van HEROICA combineren, worden de mogelijkheden voor avontuur steeds groter.

Bouwen, spelen en veranderen
Zoals bij alle bordspellen van LEGO Games zijn ook bij HEROICA de elementen bouwen, spelen en veranderen van toepassing. Bordspellen van HEROICA moeten eerst gebouwd worden en bieden dan de mogelijkheid om talloze nieuwe avonturen te creëren, bijvoorbeeld door de missie aan te passen of eigen regels te bedenken. Zo is ieder spel een uniek avontuur waarbij uitdaging en strategisch denken niet ontbreken. De computer wordt met plezier ingeruild voor het spelen van dit bordspel met familie en vrienden.

Vier nieuwe
HEROICA avonturen
In Baai van Draida heeft het Goblinleger de macht overgenomen waardoor de regio niet meer kan worden bevoorraad. Kunnen de helden de machtige Goblingeneraal verslaan en zijn Kristal des Afweers afpakken? In Woud van Waldurk spookt een Duistere Druïde rond in de ruïnes. De helden moeten al hun kunde en kracht gebruiken om zich een weg te banen langs de monsters. Kunnen de helden ontsnappen met de Kelk des Levens? In Grotten van Nathuz heeft de Golemmeester een mysterieus oud voorwerp gevonden waarmee hij diep in de grotten van Nathuz zijn eigen monsterleger heeft gemaakt. De helden proberen deze Scepter der Bezwering te veroveren. In Slot Fortaan hebben de Goblinkoning en zijn monsterleger het kasteel ingenomen. De helden moeten het kasteel terugwinnen en zich verdedigen tegen de monsters, maar kunnen ze ook de geheime oorlogsplannen van de koning ontdekken en terug keren met de Helm der Bescherming?

Bezoek de website LEGO.nl/Heroica voor meer informatie over de helden en monsters, avonturen te delen en nieuwe manieren van spelen te ontdekken.

Waldurk (3858).

Verborgen in de ruïnes in het hart van het Woud van Waldurk komt de Duistere Druïde weer op krachten. Je zult al je kennis en kracht moeten aanwenden om je een weg te banen langs zijn loerende monsters. Kun je ontsnappen met de Kelk des Levens?

 

We spelen het spel met drie spelers. De jongste speler is 7, de oudste 30. Wat leuk is aan het spel is dat je het speelveld op meerdere manieren kunt opstellen. Er worden drie mogelijke opbouwen weergegeven op een speciale bijlage. Een van die mogelijkheden is alle vier de verschillende HEROICA spellen tot een spel combineren.

Wij kiezen er voor om het spel te spellen als apart spel. Wat opvalt als je het spelregelboekje leest is dat er iets meer spelregels zijn dan bij de andere reguliere LEGO spellen. Er zijn allerlei objecten waar je iets mee kunt en monsters waar je tegen moet vechten. De spelregels zijn erg overzichtelijk en na goed te hebben gelezen goed uit te voeren. Iedere speler heeft een eigen held en een rugzak, waar je allerlei dingen in kunt verzamelen. Je hebt ook gezondheid, in de vorm van vier rode pionnen. 

 

 

Het spel komt er op neer dat je door het bos Waldurk loopt en tijdens de wandeling kom je allerlei spulletjes en monsters tegen. Kom je een monster tegen, dan moet je hiertegen vechten door met de dobbelsteen te gooien. De dobbelsteen voorspelt dan of je wint over verliest. Als je wint mag je het monster van het spelbord nemen en in je rugzak stoppen. Als je verliest, moet je je held een plaats terug zetten en verlies je een bepaald aantal gezondheid. Als al je gezondheid op is moet je dit terug verdienen door met de dobbelsteen te gooien en beurten over te slaan.

 

 

Het blijkt een erg verslavend spel, leuk om te spelen. Gedurende het spel kom je er vanzelf achter wat welk object kan. Er zijn goudstukken, levensdrankjes, schatkisten, wapens en deuren. De deuren waren voor ons lastig, de spelregels op dat gebied begrepen we niet zo goed. 

 

 

Het doel van het spel is om naar een bepaalde plek op het spelbord te gaan en daar een kelk des levens te veroveren.

Als dat is gelukt heb je het spel gewonnen.

 

De leeftijdsgrens is 8 jaar. Dat is een goede grens, er zijn veel verschillende objecten met elk hun eigen regels. Dat is voor jongere kinderen wat lastiger te begrijpen. De spelduur is 10 tot 15 minuten, wij waren iets langer bezig, ongeveer 30 minuten, maar dat kwam omdat we de spelregels nog niet uit het hoofd kenden. 

 

 

Het spel kost € 19,99. Dat is gezien de hoeveelheid LEGO en in vergelijking met dergelijke spellen van andere merken goedkoop. Een echte aanrader en gecombineerd met andere HEROICA spellen vast nog veel leuker!

Lees ook:

Ik zag hoe de LEGO HEROICA wapens ingepakt werden! (04-08-2011)

3 LEGO Spellen in de V&D spellen top 10 (06-07-2011)

LEGO Bordspellen hebben dikke grondplaten (23-02-2011)

Heroica bordspellen (07-02-2011)

Happy Holidays the Christmas game (28-12-2010)

Nieuwe LEGO bordspellen met plaatjes! (18-12-2010)

LEGO spellen veel goedkoper in Duitsland (27-09-2010)

Nieuw LEGO bordspellen 2011 (20-09-2010)

LEGO Games Summer Tour in de VS! (20-07-2010)

V&D Spel demo dag in Groningen (19-07-2010)

LEGO bordspellen eind 2010 (19-07-2010)

LEGO spellen staan in DvhN en het AD! (29-06-2010)

LEGO Bordspellen komen in augustus! (26-06-2010)

Testfamilies gevraagd voor LEGO spellen (13-06-2010)

Nieuw LEGO Harry Potter spel (04-02-2010)

Nieuwe LEGO bordspellen in 2010 (20-12-2009)

Huishoudelijke artikelen en nieuw Pirates schaakspel (12-10-2009)

Nieuw LEGO spel Monster 4 (26-10-2009)

Weer een LEGO schaakspel... (23-08-2009)

Nieuw LEGO Pirates spel (28-07-2009)

Website over LEGO bordspellen geupdate (18-07-2009)

Interview met de ontwerper van de LEGO bordspellen! (14-07-2009)

Nieuwe website over LEGO spellen gelanceerd (29-06-2009)

Bordspellen van LEGO (15-06-2009)

Nieuwe Microfiguren uit de LEGO spellen bekend (27-09-2009)

Nieuwe informatie en plaatjes LEGO bord spellen (24-03-2009)

Nieuwe plaatjes LEGO Games (05-03-2009)

Nieuwe LEGO spellen: vanaf augustus in Engeland en Duitsland te koop! (08-02-2009)

Schaakspel van LEGO Castle op komst! (11-02-2008)

Zin in een potje LEGO schaak?