Hilversum (Noord-Holland) - KRO Goudmijn vertelt én verzamelt verhalen. Heb je zelf een mooi verhaal dat je telkens doorvertelt en dat telkens doorverteld wordt? Vertel het ons. Misschien maken we er dan, samen met jou, een verhaal voor radio, televisie of internet van.

Ken je iemand met een mooi verhaal of lees je er eentje in de krant? Laat ons dat ook weten. De redactie staat open voor alle tips en suggesties. Je kunt ons het makkelijkst bereiken via mail: goudmijn@kro.nl. Vanzelfsprekend gaan we zorgvuldig om met je informatie.

Je ziet de mooiste verhalen elke woensdagavond van 19.20 tot 19.50 uur op Ned. 2.

Op woensdag 17 oktober ging een item uit Goudmijn over LEGO Incidenten City. Evert de Graaf (52) en André Overeem (58) hebben twee grote passies: de brandweer en LEGO. In Goudmijn vertellen zij hoe de liefde voor het brandweervak en de onbeschrijfelijke kick als je een mensenleven weet te redden, heeft geleid tot een bijzondere jongensdroom. Een stad van LEGO waarin alle grote branden en rampen die de afgelopen jaren het landelijke nieuws haalden, in het miniatuur zijn nagebouwd. Van het geld dat ze inmiddels aan LEGO hebben besteed hadden een behoorlijke middenklasse auto kunnen kopen. Maar achter de rook, de zwaailichten en de bewegende brandweerauto’s van hun stad Incidenten-city zit een serieuze missie: mensen redden en waarschuwen voor de gevaren van brand.