Hollywood (Verenigde Staten) - Elizabeth Banks en Morgan Freeman gaan met blokjes spelen. Warner Brothers en de Australische animatiestudio Animal Logic (Happy Feet, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole) werken al een tijdje aan een nieuwe, grotendeels geanimeerde bioscoopfilm die zich afspeelt in een fantasievolle wereld vol bekende LEGO-speelgoedblokjes.

De film heet voorlopig LEGO: The Piece of Resistance en draait om Emmet. Hij is een doodgewoon, braaf LEGOfiguurtje dat per ongeluk voor de MasterBuilder wordt aangezien, een buitengewoon persoon die de wereld kan redden. Voor hij het goed en wel beseft, gaat hij samen met een hoop vreemdelingen op avontuur om een gemene tiran te stoppen die het hele universum aaneen wil lijmen. Uiteraard is Emmet daar helemaal niet op voorbereid, wat hilarische gevolgen oplevert.

Zopas raakte bekend dat Elizabeth Banks en Morgan Freeman zich bij de voice cast hebben gevoegd (die al bestaat uit Chris Pratt en Will Arnett). Veel details over hun rol zijn er nog niet, maar het gaat om twee figuren die het hoofdpersonage op zijn avontuur vergezellen. Freeman leent zijn stem aan een oud, mystiek karakter dat Vitruvius heet. (Hij was een Romeinse architect en dat is vast geen toeval in een avontuur over bouwsteentjes.) Banks geeft klank aan Lucy, een bikkelharde meid die denkt dat Emmet de redder van de wereld is. Zij roept ook de hulp in van Batman, met wie ze een verleden heeft.

De film wordt in Nederland en België verwacht in het voorjaar van 2014.