Johor (MaleisiŽ) - LEGOLAND Malaysia ligt in het Iskandar ontwikkelingsgebied in Johor. Het meet ongeveer 31ha, en daarmee is het groter dan het Universal Studios park van 20 ha dat ook in hetzelfde gebied zit.

Op de persconferentie van afgelopen woensdag waar de openingsdatum bekend werd gemaakt zei general manager Siegfried Boerst het volgende: ďHet is goed dat er nog een entertainment park in de buurt zit, daardoor kunnen we meer bezoekers aantrekken die beide parken kunnen bezoeken.Ē

LEGOLAND Malaysia is het zesde thema park ter wereld dat is gebaseerd op de iconische Deense bouwsteentjes. De andere parken zijn gevestigd in Billund, Denemarken; Windsor, Groot BrittanniŽ; Gunzburg, Duitsland; Florida en CaliforniŽ in de Verenigde Staten.

Het park in Johor zal 40 ritten en attracties bevatten, inclusief Miniland, waar je LEGO miniaturen van allerlei beroemde monumenten en gebouwen kunt bekijken zoals MalaysiŽs Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, India's Taj Mahal en Singapore's Merlion. Meer dan 50 miljoen LEGO stenen zijn gebruikt om de gebouwen en andere bezienswaardigheden in het park te bouwen.

Boerst zegt dat de kracht van het park de meeste ritten en attracties voor het gehele gezin geschikt zijn, met zitplaatsen die geschikt zijn voor zowel de ouders als de kinderen. "Op die manier kunnen ze samen de ritten belevenen samen plezier hebben". Een van die attracties is de Draken achtbaan, een achtbaan rit welke tot 20 meter hoog de lucht in suist.

De general manager kondigde ook aan dat er een 249 kamers tellend LEGOLAND Hotel bij het park gevestigd zal worden, welke opent in begin 2014.

e training van 150 nieuw ingehuurde badmeesters van LEGOLAND Floridaís Water Park is begonnen.

De badmeesters in spe oefenen reddingen uit diep water, hun zwem vaardigheden en de duik vanaf het badmeesterplatform. De training is gecertificeeerd door het Amerikaanse Rode Kruis.

LEGOLAND Florida huurt 250 nieuwe werknemers in voor het Water Park, inclusief de 150 nieuwe badmeesters. Met deze uitbreiding van 250 banen heeft LEGOLAND tot nu toe 1.250 nieuwe banen gecreŽerd voor de regio.

Het nieuwe Water Park is een ďpark in het parkĒ en is deel van LEGOLAND Florida. Gasten kunnen het park betreden voor $12 extra per persoon.