Nijmegen (Gelderland) - Kastelen, huizen of beesten, allemaal van LEGO. In de MariŽnburgkapel kunnen kinderen hun creativiteit testen door een zo mooi mogelijk LEGO-bouwwerk te maken. De eerste prijs: een plaats in de nationale kampioenschappen LEGO-bouwen.

Niet iedereen is gekomen om een prijs te winnen. Nina (4) is druk bezig een roze huis in elkaar te zetten. Geconcentreerd is ze aan het werk. Haar moeder vertelt dat het Nina niet om het winnen gaat."Het is vooral leuk om te doen voor haar. We zagen dit in het programma staan en dachten, laten we hier eens heen gaan. Ook fijn met dit weer dat we lekker droog zitten."

"We zijn zaterdag begonnen met deze LEGO-wedstrijd", vertelt Geraldo Timmer van LEGO-world. "Het duurt tot en met donderdag, omdat het vrijdag veel te druk wordt in deze kapel. Soms moeten we al mensen wegsturen omdat het te vol is. De kinderen krijgen geen voorbeeldplaatjes waarop ze kunnen zien hoe ze een LEGObouwwerk kunnen maken, het gaat echt om hun eigen creativiteit."

Achterin de kapel is een speciaal themahoekje ingericht. Daar kunnen de kinderen LEGO-werk maken dat gebaseerd is op de Nijmeegse geschiedenis. Een aantal kinderen is druk bezig met kastelen in elkaar te zetten.

De Nationale Kampioenschappen LEGO bouwen zijn in oktober bij LEGO-world in Zwolle.