Drunen (Noord Brabant) - Drunen is bij uitstek geschikt voor een nieuwe vestiging van Legoland in Europa. Volgens pretparkkenner Adri van Esch uit Vlijmen voldoet het voormalige Land van Ooit aan alle eisen. Burgemeester Jan Hamming zou maar al te graag een Legoland in Drunen zien.

Merlin Entertainments liet onlangs vallen dat er Nederland wellicht ruimte is voor een Legoland. Het bedrijf, dat Legoparken in Denemarken en Duitsland beheert, is op zoek naar een centrale plek in Europa die goed bereikbaar is. Volgens Kees Klesman van Merlin Entertaniments wordt nu nog niet actief gezocht naar een locatie in Nederland, maar behoort ons land wel tot de gegadigden vanwege het gunstige economische klimaat en de naamsbekendheid van het merk Lego.

Tilburg
Inmiddels zijn naar verluidt verschillende plaatsen in de race. Onder meer Den Haag, Utrecht, Rheden en de provincie Flevoland worden genoemd. Ook Tilburg loopt warm voor het attractiepark, stelde de politieke partij TROTS pasgeleden.

Pretparkkenner Van Esch stelt echter dat niet Tilburg, maar juist Drunen een geschikte plek biedt. De man achter Parkplanet.nl legt uit dat het terrein van het Land van Ooit al jaren leeg staat. "Er liggen paden, er kunnen gebouwen worden hergebruikt. En het zorgt voor werkgelegenheid."

Hamming
De kersverse burgemeester Jan Hamming heet Legoland al welkom in Drunen. "De locatie langs de snelweg A59 is uitermate geschikt voor een pretpark. Dat het Land van Ooit er niet kon blijven, heeft niets te maken met de omgeving." Er zijn nog geen gesprekken geweest met de gemeente Heusden over een nieuwe pretpark. "Die zullen ongetwijfeld binnenkort volgen."