Oberhausen / Berlijn (Duitsland) - De Duitse vestigingen van LEGOLAND zetten alle middelen in om pedofielen buiten de deur te houden. Sinds kort zijn volwassenen alleen nog welkom als ze kleine kinderen bij zich hebben. Vieze, eenzame mannetjes worden bij de ingang geweigerd. LEGOLAND is doodsbenauwd dat die alleen langskomen om jong grut lastig te vallen. Iedereen zonder meegebrachte koters krijgt voortaan onmiddellijk het predikaat 'onbetrouwbare viespeuk'. De nieuwe regels gelden voor de twee LEGOLAND Discovery Centers in Berlijn en Oberhausen. Veel volwassen Duitse LEGO fans zijn kwaad: zij kunnen fluiten naar een onschuldig bezoekje aan de populaire indoor parken.

 

We hebben contact opgenomen met het LEGOLAND Discovery Center in Oberhausen en zij reageren als volgt:

"Hartelijk dank voor uw mail. Door uw reactie zijn we in staat om onze service te verbeteren. We willen een goede gastheer zijn..

Het LEGOLAND Discovery Centre is uitsluitend voor kinderen en de hen begeleidende volwassenen geschikt. We willen er alles aan doen om de kinderen tevreden te stellen. We willen onze excuses aanbieden als we u daardoor ergeren.

Maar het is mogelijk om het LEGOLAND Discovery Centre ook zonder kinderen te bezoeken. .

We willen u graag uitnodigen om aanwezig te zijn bij de eerste Volwassenen-Fan avond (exclusief voor volwassenen) in het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen.

We verheugen ons er op om u op deze avond te mogen begroeten. De bouwevenementen en tentoonstellingen zijn dan gericht op volwassenen."

 

Er zullen in de toekomst meerdere volwassen avonden worden gehouden, maar we kunnen ons voorstellen dat vele volwassen LEGO fans zich tekort gedaan voelen. Tot voor kort was het immers mogelijk om elke dag tijdens reguliere openingstijden een LEGOLAND Discovery Center te bezoeken.