Billund (Denemarken) - In LEGOLAND Billund wordt op dit moment hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In 2012 wordt het familiepark in het Deense Billund uitgebreid met een nieuw themagebied. In dit themagebied wordt de bezoeker meegenomen op een reis door het poolgebied. Met een restaurant, een pinguïnverblijf en een nieuwe achtbaan wordt het nieuwe themagebied van LEGOLAND Billund ruim 12.500 m2 groot. LEGOLAND Billund investeert ruim 10 miljoen Euro in het nieuwe themagebied

In het nieuwe themagebied van LEGOLAND Billund worden bezoekers meegenomen op een ontdekkingstocht door het poolgebied

De nieuwe Polar X-plorer
In het nieuwe themagebied van LEGOLAND Billund vindt je naast een pinguïnverblijf en de tot vliegsimulator omgebouwde Power Builder de nieuwe achtbaan van LEGOLAND, de Polar X-plorer. De nieuwe familieachtbaan is de snelste achtbaan in LEGOLAND Billund en is ruim 20 meter hoog en heeft een maximale snelheid van 65 kilometer per uur en voert de gasten door een ijswaterval, langs indrukkende pooldieren van LEGO®-stenen en dwars door een gigantische berg om vervolgens door het ijs te breken en 5 meter naar beneden te vallen. De snelheid neemt hierna af om de gasten de mogelijkheid te geven te genieten van de levende pinguïns”, vertelt Tom Christiansen, de eigen ontwerper van LEGOLAND die het nieuwe gebied heeft ontwikkeld. Er zijn slechts twee andere achtbanen in de wereld met een vrije val, maar de Polar X-plorer is de eerste die de belevenis combineert met een zoologisch element. De achtbaan is de snelste in LEGOLAND Billund en neemt gasten 20 meter hoog de lucht in.

Hoogtepunt van de achtbaan is een vrije val van ruim vijf meter, waarbij de achtbaan letterlijk door het ijs breekt. Onderweg snelt de achtbaan langs een waterval van ijs, poolbewoners van LEGO en een gigantische ijsberg. De treinen van de achtbaan zullen de vorm van sneeuwscooters krijgen. De nieuwe achtbaan wordt gemaakt door het Duitse Zierer.

Het pinguïnverblijf van LEGOLAND
Midden in het nieuwe Poolgebied van LEGOLAND Billund komt ook een echt pinguïnverblijf, het nieuwe verblijf voor zeventien Gentoo pinguïns die in februari zijn aangekomen in LEGOLAND. Vanuit zowel de nieuwe Polar X-plorer als het nieuwe amfitheater kunnen bezoekers de pinguïns bewonderen. De pinguïns zijn afkomstig van de dierentuin van Edinburgh en zijn in een speciaal gecharterd vliegtuig naar Billund gevlogen.

Onlangs zijn zeventien Gentoo pinguïns naar Billund gevlogen om hun intrek te nemen in Polar Land, het 12.500 m² grote nieuwe gebied in LEGOLAND dat begin mei opent. De belangrijkste nieuwe attractie van het familiepark in Zuid-Denemarken is de Polar X-plorer, ’s werelds eerste achtbaan die een 5-meter vrije val combineert met een ritje tussen levende pinguïns.
De uitbreiding van het pretpark ter waarde van omgerekend circa 10 miljoen Euro, is de grootste in de geschiedenis van LEGOLAND.

Nieuwe bewoners
Zeventien Gentoo pinguïns, die allen zijn geboren en getogen in de dierentuin van Edinburgh, werden eind februari van Edinburgh naar Billund gevlogen in een speciaal gecharterd vliegtuig. “De temperatuur in de cabine werd tijdens de gehele reis op 10 graden gehouden om er voor te zorgen dat de pinguïns zich zo comfortabel mogelijk voelden”, zegt bioloog Lars Nørholm Jensen van LEGOLAND. Hij is verantwoordelijk voor het nieuwe onderkomen en de verzorging van de pinguïns. Als Polar Land opent in mei, ongeveer een maand na de seizoensopening van LEGOLAND, kunnen de gasten vanuit een speciaal amfitheater het voeren van de dieren meemaken terwijl de verzorgers vertellen over de pinguïns. “De Gentoo pinguïns zijn heel actieve dieren die erg van zwemmen houden. We hebben het verblijf zo ingericht dat het veel op hun natuurlijke omgeving lijkt. Daarnaast is het verblijf voorzien van geluidsisolatie en zijn de ramen enigszins verduisterd zodat de dieren niet gestresst raken tijdens het hoogseizoen als het park gevuld is met enthousiaste bezoekers”, zegt Nørholm Jensen. Naast het pinguïnverblijf wordt een nieuw restaurant met pool-thema gebouwd. Het biedt ruimte aan 350 gasten, die uitzicht zullen hebben op het pinguïnverblijf en zo samen met de pinguïns kunnen eten.

“De temperatuur in de cabine is tijdens de reis op 10 graden gehouden om er voor te zorgen dat de pinguïns zich zo comfortabel mogelijk voelden”, zegt bioloog Lars Nørholm Jensen van LEGOLAND. Lars Nørholm Jensen is verantwoordelijk voor het nieuwe onderkomen en de verzorging van de pinguïns. Er komt tevens een restaurant, een pinguïnverblijf en een nieuwe achtbaan

Naast het pinguïnverblijf wordt in het nieuwe themagebied ook een nieuw restaurant gebouwd. Het Polar Pizza & Pasta biedt ruimte aan 350 gasten. Vanuit het restaurant hebben gasten uitzicht op het pinguïnverblijf zodat de gasten samen met de pinguïns kunnen eten.

Bijzondere evenementen

In LEGOLAND Billund zijn ook dit seizoen weer enkele dagen met speciale evenementen:
Van 16-17 juni zijn er Star Wars Dagen met een indrukwekkende Star Wars optocht en een bouwwedstrijd. Bezoekers zijn van harte welkom in hun Star Wars kostuum.
Op 30 juni is het Falck Dag. Falck is de naam van de Deense reddingsbrigade. Er is die dag een grote uitruk- en reddingsshow met brandweerwagens, politiemotoren en ambulances.
Van 5 juli tot en met 2 augustus is er elke donderdagavond Western Avond in LEGOREDO Town met spareribs en live country muziek.
In de herfstvakantie, van 13-21 oktober, staat LEGOLAND in het teken van griezelen. Er is een Scooby Doo Halloween Show en bezoekers kunnen meebouwen aan Halloween LEGO modellen.

Zuiden van Denemarken
LEGOLAND Billund bevindt zich in het zuiden van Denemarken, op zo’n 700 kilometer van Utrecht. Het familiepark met vanzelfsprekend LEGO als thema opende de deuren in 1968 en bestaat uit ruim 60 miljoen gekleurde LEGO steentjes. Het attractiepark heeft zo’n 55 attracties, shows, een bioscoop en de grootste LEGO winkel van de wereld. LEGOLAND Billund is geopend van 31 maart tot en met 28 oktober 2012.