29 april 2015
LEGO Ninjago Shadow of Ronin Review.

Scheemda (Groningen) - De LEGO Ninjago game franchise brengt opnieuw het ongelooflijke verhaal en de wereld van de “LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu” TV-serie tot leven met LEGO Ninjago: Shadow of Ronin. 

“We hebben hard gewerkt om van LEGO Ninjago: Shadow of Ronin het meest uitgebreide handheld avontuur in de wereld van Ninjago te maken,” aldus Tom Stone, Managing Director, TT Games. “Met de toevoeging van een dergelijk dynamische nieuwe schurk als Ronin, gecombineerd met bekende vijanden, kunnen spelers beginnen aan een spannende nieuwe reis.”

Met hulp van zijn duistere samoerai leger is Ronin op een missie om het geheugen van de ninjas te stelen door gebruik van een oud en krachtig wapen, genaamd Obsidian Glaive. Spelers strijden tegen de vijanden en verkennen ondertussen een mysterieus nieuw eiland, evenals iconische locaties uit de tv-serie, zoals de Ice Temple, de Toxic Bogs, Chen’s Island en het bergdorp Spinjago, waar de ninjas de fijne kneepjes van Spinjitzu leren. Door hun Spinjitzu vaardigheden aan te wenden kunnen spelers de unieke kracht van iedere ninja ontketenen en het opnemen tegen de slechteriken en puzzels oplossen. De ninjas kunnen zelfs samenwerken om de legendarische Tornado of Creation, bestaande uit meerdere elementen, te laten ontstaan.

 

Je zoektocht naar de magische wapens neemt je mee naar verschillende locaties. Zo kom je terecht in een gevangenis waar je iemand moet redden, een moeras met gevaarlijk gif en een autokerkhof waar je puzzels moet oplossen. Er valt gelukkig genoeg te ontdekken in de levels. Je kunt namelijk speciale LEGO-blokken verzamelen en als je ze allemaal vindt, kun je in de winkel nieuwe content kopen. Dit varieert van andere kostuums voor je ninja's tot nieuwe personages met allemaal hun eigen kracht. Het kopen doe je met LEGO-blokjes, die je vindt door voorwerpen en vijanden kapot te maken.

Als je een level hebt uitgespeeld  kom je terecht op de world map en kun je rondvliegen op een draak. Hiermee kun je naar het volgende level reizen of oude levels spelen om alle speciale LEGO-blokken te vinden. Het vliegen op de draak is een erg leuke toevoeging, want wie wil nou niet als ninja op een draak vliegen en de LEGO-wereld (on)veilig maken.

De game is opgedeeld in de volgende levels:

Level 1: Inleiding.

Level 2: De zee van zand.

Level 3: De thee van inzicht.

Level 4: Het obsidiaanse zwaard.

Level 5: Bevroren puin.

Level 6: Wraak van de Nindroids.

Level 7: De kluizen van ijs en vuur.

Level 8: Het primaire steunpunt.

Level 9: Terugkeer naar Chens eiland.

Level 10: Tussen de werelden in.

 

LEGO Ninjago Shadow of Ronin is een leuke game. De ene level is lastiger dan de andere. De ninja's zijn hun geheugen kwijt en daarom gaan ze samen met Sensei Wu en Nya proberen hun herinneringen terug te vinden. Als de ninja's hun eigen wapen vast hebben, dan is hun geheugen weer terug. De wapens liggen aan het begin van het spel verborgen op de plaats waar ze het wapen eerder hebben gevonden.

Karakters die je kunt spelen zijn: Lloyd, Kai, Jay, Cole, Titanium Zane, Sensei Wu, Nya, Ronin, de gouden ninja, Dareth, Heer Garmadon, Sensei Garmadon, Pythor, Bytar, Fangtom, Slithraa, Lizara, Spitta, Lasha, Min-Droid, Nindroid-krijger, Nindroid-Soldaat, Steenkrijger, Nuckal, Stenen verkenner, Edna, Misako, Toxkita, Garlof, Jabob Peysner, de gevangenenbewaarder en Sumurai X.

LEGO Ninjago: Shadow of Ronin is ontwikkeld door TT Fusion, een dochteronderneming van TT Games, en heeft een PEGI van 7 en is vanaf 24 maart beschikbaar voor Nintendo 3DS en PS®Vita Systeem met een consumentenadviesprijs van € 39,99 voor 3DS en PS Vita.

Bezoek voor meer informatie LEGO Ninjago: Shadow of Ronin:
 http://www.lego.com/ninjago
.

Lees ook:

Review LEGO Ninjago: Shadows of Ronin (29-04-2015)

LEGO Ninjago Shadows of Ronin vanaf morgen verkrijgbaar! (24-03-2015)

LEGO Ninjago: Shadows of Ronin screen shots onthuld (09-02-2015)

LEGO Ninjago: Shadows of Ronin Key Art onthuld (01-02-2015)

LEGO Ninjago Shadow of Ronin komt in het voorjaar uit als game! (09-12-2014)